Kunnianhimoisen suomalaiselokuvan uunituore teaser-traileri julki – Noteerattu kansainvälisesti jo ennakkoon

Tätä odotamme.

7.10.2021 09:01

Elokuvasovitus Topelius-palkitun Kalle Veirron suositusta nuortenkirjasarja Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka (Karisto) saa ensi-iltansa keväällä 2022.

Elokuvan ohjauksesta vastaavat tv-sarja Käenpesästä tuttu näyttelijä, kiitetty teatteriohjaaja Väinö Weckström, sekä Jarkko Felin. Pari on yhdessä käsikirjoittanut elokuvan, joka on samalla molempien pitkän elokuvan esikoisohjaus.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka on saanut jo ennakkoon kansainvälistä huomiota, kun arvostettu yhdysvaltalaismedia Variety teki jutun elokuvan kunnianhimoisista vihreistä tavoitteista: kierrätysmateriaaleja suositaan kaikessa missä pystytään, logistiikka pyritään hoitamaan ympäristöystävällisesti ja kuvauksissa tarjoillaan kasvisruokaa. Elokuva on myös osa Lahden kaupungin ympäristöpääkaupunki-hanketta.

Elokuva kertoo Henkka Virtasesta (Mikael Ehn) ja J.K. Kivimutkasta (Veetu Hietanen), jotka perustavat etsivätoimiston. Kun koulumatkalla löytyy todiste mahdollisesta rikoksesta, rauhallisella pientaloalueella alkaa tapahtua. Elokuvan rooleissa nähdään myös muun muassa Heikki Nousiainen, Pirjo Heikkilä, Tapani Kalliomäki, Sira Junno, Annu Valonen ja Anna Pitkämäki.

Ohjaajakaksikko kertoo tiedotteessa tarttuneensa elokuvaprojektiin innolla. ”Lapsuutemme hienoimpiin ajanvietteisiin kuuluivat salapoliisi-, vakoilu-, poliisi- ja rosvoleikit. Tässä elokuvassa pääsemme sukeltamaan näihin lapsuutemme parhaimpiin hetkiin Henkan ja Kivimutkan näkökulmasta.”

Katso elokuvan tuore teaser-traileri alta tai tästä linkistä.

Lisää luettavaa