Kutkuttava jännityssarja tekee paluun – tämä Fargon jatkosta tiedetään

Luvassa jotain mustaakin mustempaa?

21.2.2022 07:00

Joel ja Ethan Coenin mustaa huumoria tihkuneen rikoselokuva Fargon pohjalta syntynyt samanniminen tv-sarja saa viimein taas jatkoa. Fargo-sarja käynnistyi vuonna 2014, ja sai nopeasti suosiota, joskin sen jatkuminen oli jo kolmannen tuotantokauden jälkeen epävarmaa. Fargon tv:lle luonut Noah Hawley ei ole halunnut jatkaa sarjaa väkisin, vaikka katsojia sille riittäisi.

Hawley, joka työstää nyt uutta Alien-sarjaa, on viimein pienen tauon jälkeen lisäksi innostunut kirjoittamaan uusia jaksoja Fargolle. Kummankaan käsikirjoitus ei ole vielä valmis, mutta myös Fargon osalta Hawleylla on jo ajatus siitä, mihin sarjassa tällä kertaa kuljetaan.

Samoin kuin Fargon aiemmilla neljällä kaudella, myös viidennellä on oma erillinen tarinansa. Kaudet eivät ole ajallisesti seuranneet toisiaan suoraan: ensimmäinen keskittyi vuoden 2006 tapahtumiin Minnesotassa, toinen ponkaisi vuoteen 1979, kolmas vuoteen 2010 ja neljäs 1950-luvulle. Tv-kanava FX:n tiedotteen mukaan uusi kausi lähestyy taas uudempaa aikaa, sillä se on sijoitettu vuoteen 2019.

Kauden pohjustukseksi on tässä vaiheessa annettu vuosiluvun lisäksi toteamus: ”[M]illoin kidnappaus ei olekaan kidnappaus, ja mitäpä jos vaimosi ei olisikaan sinun?” Tuleva tuotantokausi saattaa myös olla edellisiä synkempi, sillä Hawley totesi jo viime vuonna näin:

– En usko, että kukaan kirjoittaa viime vuosien tapahtumien jälkeen Minnesotasta enää samoin kuin ennen. Ei ole paluuta sellaiseen ”voi katsokaa näitä huolettomia valkoihoisia tyyppejä pienissä kaupungeissaan” -juttuun.

Tietoa uuden kauden tarkasta tapahtumapaikasta, saati näyttelijöistä ei vielä ole. Aiemmin Fargossa näytelleet Billy Bob Thornton, Martin Freeman tai Ewan McGregor eivät todennäköisesti kuulu heidän joukkoonsa – näiden sijasta katsojilla on lupa odottaa muita kovia nimiä.

 

Lähteet: SlashFilm, Deadline

Lisää luettavaa