Kutsusta syntyi Seitti

25.10.2010 12:42

Maailmallakin tunnustusta saaneen Pirjo Honkasalon uusin dokumenttielokuva Ito – Seitti – kilvoittelijan päiväkirja sai ensiesityksensä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Honkasalo kutsuttiin Japaniin tekemään dokumenttielokuvaa ja siitä alkoi Iton, suomeksi Seitin, synty.

Honkasalo halusi dokumenttinsa pääosaan henkilön, jossa yhdistyy moderni, nuoren ihmisen Tokio ja samalla myös perinteinen Japani. Honkasalo matkusti Japaniin yhdessä Iton toisen käsikirjoittajan Miika Pölkin kanssa.

– Tokiossa on valtavasti parin pöydän yöbaareja. Miika tiesi, että yhtä niistä isännöi pappismunkki, ja se tuntui minusta heti kiinnostavalta. Menimme käymään baarissa, jonka nimi on Munkkibaari, ja siellä tapasimme Yoshinobu Fujiokan. Kävimme siellä usein, ja keskustelimme Fujiokan kanssa. Sitten kysyin häneltä, että sopisiko, jos kuvaan. Kaikki eteni pieninä luottamuksen askelina, Honkasalo valottaa Iton taustasta.

Honkasalon haastattelu löytyy uusimmasta Episodista ja mukana on myös Iton pääosassa olevan Fujiokan kommenttit hänen osallistumisestaan dokumentin tekoon. Honkasalon haastattelun voi katsoa alla olevasta videosta kokonaisuudessaan. Videohaastattelu on toteutettu yhteistyössä SoffaTV:n kanssa.

Kuva: Lassi Kaaria

Lisää luettavaa