Legendaarisen poliisisarjan David ”Hutch” Soul on kuollut

Starsky ja Hutch pitivät yllä järjestystä 1970-luvun tv-ruuduissa.

6.1.2024 00:30

Punavalkoisen Ford Gran Torinon kyydissä rikollisia Kalifornian kaduilla jahdannut poliisikaksikko Starsky ja Hutch muistetaan yhä otteistaan, vaikka Starsky ja Hutch päättyi neljän tuotantokauden jälkeen vuonna 1979. Tv-sarjassa vaaleaa Ken ”Hutch” Hutchinsonia näytellyt David Soul väläytteli leikkisästi vielä viime vuonna olevansa käytettävissä tuttuun rooliinsa, jos sarjaa yritettäisiin elvyttää. Alkuperäisten tähtien paluuta ei kuitenkaan enää nähdä, sillä Soul menehtyi torstaina 4.1.24 80-vuotiaana.

Tiedon näyttelijän poismenosta välitti hänen vaimonsa. Myös laulu-uraa tehnyt Soul esiintyi jo ennen näyttelijäksi ryhtymistään mm. Frank Zappan ja The Byrdsin lämmittelijänä. Chicagossa vuonna 1943 syntynyt tähti ehti vilahtaa useissa tv-rooleissa 1960-luvulta alkaen. Ennen Starsky ja Hutch -suosiotaan hän vieraili mm. Star Trek-, Etsivä Ironside– ja Perhe on pahin-sarjoissa.

Soul asui viimeiset vuotensa Iso-Britanniassa, jonka kansalaisuuden hän oli saanut vuonna 2004. Samana vuonna hänet nähtiin myös BBC:n Hercule Poirot -rikosmysteerissä. Soul teki viimeisen elokuvaroolinsa skotlantilaisen käsikirjoittaja-ohjaaja Jon S. Bairdin rikoskomediassa Filth vuonna 2013. Soulille tarjottiin myöhemmin tilaisuutta lähteä myös tositv:n pariin, mutta hän kieltäytyi tarjouksesta toteamalla kenen tahansa voivan olla nykyään tähti, vaikkei asiassa ole mitään tähdellistä. Hänen kuolinsyytään ei ole toistaiseksi tuotu julki, mutta Soulin tiedetään sairastaneen niin syöpää kuin keuhkoahtaumatautia.

 

Lähteet: Variety, CNN, BBC, NBC

Lisää luettavaa