Säveltäjälegendan perikunta liittyi mukaan vitsiin – Vahvistaa Cate Blanchettin roolihahmon Lydia Tárin olleen Bernsteinin oppilas

Tämä trollaus on lahja, joka jatkaa antamistaan.

26.2.2023 21:30

Todd Fieldin Tár-elokuvaan luoma hahmo Lydia Tár on montaa asiaa: EGOT-palkittu säveltäjä, joka omien sanojensa mukaan on opiskellut itse Leonard Bernsteinin oppilaana.

Indie Wire uutisoi hauskasta yksityiskohdasta elokuvaan liittyen. Elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja Todd Field on sitä mieltä, että Cate Blanchettin näyttelemä hahmo ei oikeasti ole opiskellut Bernsteinin alaisuudessa, vaikka niin väittää.

”Bernsteinin perikunnalle olisi hyvä antaa hänen valehdella suhteesta Leonard Bernsteiniin, vaikka hän ei olisi koskaan opiskellutkaan hänen alaisuudessaan, koska se näyttäisi niin hyvältä. — En usko, että hän koskaan opiskeli Bernsteinin alaisuudessa. Kun katsoo matikkaa, Lenny kuolee joskus vuonna 1990. Milloin hän olisi opiskellut Lennyn kanssa? En usko sen tapahtuneen”, hahmon luoja on sanonut.

Nyt kuitenkin Bernsteinin perikunta on lähettänyt avoimen kirjeen asiaa koskien – samalla vahvistaen, että Lydia Tár todella oli Bernsteinin oppilas. Trollaus on erittäin hauska, koska viime vuoden puolella Tárin tullessa ensi-iltaan Yhdysvalloissa, moni luuli kyseessä olevan oikea elämäkertaelokuva oikeasta henkilöstä.

Kirjeessä Bernsteinin lapset kertovat, että ohjaaja Field on antanut haastattelussaan ymmärtää, että Lydia Tár on saattanut valehdella opinnoistaan. ”Voimme vakuuttaa Fieldille, että hänen sankarinsa oli teini-ikäinen ihmelapsi, jonka kyvyt olivat niin selvät, että hän sai erityisluvan olla yksi Bernsteinin kapellimestarioppilaista Tanglewoodissa kesällä 1990, Bernsteinin elämän viimeisenä vuotena.”

Kirjeessä huomautetaan myös, että Bernsteinin vaikutus Tárin taiteilijuuteen on ollut selkeä, kuten myös tyyliin johtaa orkesteria.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia