Cate Blanchett ottaa kantaa cancel-kulttuuriin – Taiteen voi erottaa taiteilijasta, painottaa historiallisten kontekstien ymmärtämistä

Näyttelijä on jälleen Oscar-ehdokas.

21.2.2023 20:34

Fox News uutisoi kaksinkertaisen Oscar-voittaja Cate Blanchettin haastattelusta, jonka antoi Radio Timesille uuden Tár-elokuvan tiimoilta. Kuuden Oscarin ehdokas Tár käsittelee cancel-kulttuuria ja valta-asetelmia.

Blanchett uskoo, että taide on voitava erottaa taiteilijasta, eikä ”henkilökohtaisten heikkouksien” pitäisi vaikuttaa taiteen tulkitsemiseen.

”Katsot Picasson taulua. Voit vain kuvitella mitä hänen studionsa sisällä, ulkopuolella ja ympärillä tapahtui. Katsotko Guernicaa ja kysyt, että tuoko on yksi hienoimpia taideteoksia, joka koskaan on tehty? Kyllä, se on fakta”, Blanchett sanoi.

Näyttelijä painotti myös, että vanhaa taidetta katsoessa on syytä ymmärtää taideteoksen ja taiteilijan historiallinen konteksti.

”Jos et lue vanhempia kirjoja, jotka voivat olla jokseenkin loukkaavia, siitä syystä mitä ne historiallisessa kontekstissaan sanovat, et koskaan pääse tarttumaan toisiin aikoihin. Siten toistamme kaiken tapahtuneen uudelleen.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia