Martin Scorsese ylistää Oscar-ehdokkuuksia saanutta, cancel-kulttuuriakin käsittelevää elokuvaa: ”Uskon taas elokuvan tulevaisuuteen”

Ohjaaja ylistää kuuden Oscarin ehdokasta.

27.1.2023 09:01

Indie Wire uutisoi, että ohjaajalegenda Martin Scorsese rakastaa yhtä uutuuselokuvaa, joka on saanut paljon näkyvyyttä palkintogaaloissa.

Kyseessä on Todd Fieldin kolmas elokuva Satimessa ja Little Childrenin jälkeen, Tár, josta Cate Blanchett on voittanut lähes kaikki palkinnot tällä gaalakaudella. Elokuvassa Blanchett näyttelee kapellimestari Lydia Tária, joka syytetään väärinkäytöksistä.

Elokuva palkittiin New York Film Critics Circlen palkinnolla parhaasta elokuvasta ja naispääosasta.

”Moni meistä on nähnyt niin pitkään elokuvia, jotka melkein kertovat meille etukäteen minne ne ovat menossa. Ne pitävät meitä kädestä ja vaikka elokuva olisi paikoin häiritsevä, ne lohduttavat meitä ja osoittavat, että lopussa kaikki on hyvin”, Scorsese sanoi.

Hänen mielestään taidemuodon tulevaisuus on näyttänyt synkältä. ”Pilvet kaikkosivat, kun koin Toddin elokuvan Tár. Sinun elokuvasi ei salli tätä. Kaikki elokuvan aspektit jota olet käyttänyt, ovat tätä ajattelua vastaan. — Emmekä tiedä, mihin tämä elokuva meitä vie.”

Tár sai kuusi Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaasta elokuvasta, ohjauksesta ja naispääosasta. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa helmikuun lopussa.

Lisää luettavaa