Vain kolme näyttelijää pystynyt samaan – Cate Blanchettin tähdittämän elokuvan Oscar-ehdokkuus nosti näyttelijän arvostettuun seuraan

Myös näyttelijän oma ehdokkuus nosti Blanchettin Oscar-sijoitusta.

31.1.2023 18:26

Kaksinkertaisen Oscar-voittaja Cate Blanchettin tähdittämä Tár toi Blanchettille paljon uutta. Hän ei paitsi tehnyt yhtä elämänsä parhaista roolitöistä, vaan sijoittuu nyt myös uusille sijoille Oscar-ehdokkuutensa myötä.

Blanchett sijoittuu nyt kymmenenneksi, kun listataan eniten Oscar-ehdokkuuksia saaneita näyttelijöitä. Meryl Streep on kiistaton ykkönen 21:llä ehdokkuudella. Toisen sijan jakavat 12:sta ehdokkuudella Katharine Hepburn ja Jack Nicholson.

Puolestaan kymmenen ehdokkuutta on Bette Davisilla ja Laurence Olivierilla, ja yhdeksän Spencer Tracylla, Denzel Washingtonilla, Paul Newmanilla ja Al Pacinolla.

Sijan kymmenen jakaa moni näyttelijä, sillä kahdeksaan ehdokkuuteen ovat tähän mennessä yltäneet Marlon Brando, Jack Lemmon, Geraldine Page, Judi Dench, Peter O’Toole, Genn Close ja nyt Cate Blanchett.

Kun Tár sai parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden, Blanchett pääsi vielä eksklusiivisempaan klubiin: hän on nimittäin tähdittänyt kymmentä parhaan elokuvan Oscar-ehdokasta. Aiemmin samaan ovat yltäneet vain Leonardo DiCaprio ja Jack Nicholson, jotka jakavat sijan Blanchettin kanssa, sekä Robert De Niro, joka sijoittuu listoilla ensimmäiseksi 11:sta elokuvalla.

(Sivuhuomiona: Ward Bond on näytellyt 13:sta sellaisessa elokuvassa, mutta kaikista elokuvista hän ei ole saanut krediittejä.)

Lisää luettavaa