Lily Gladstone Killers of the Flower Moonin kritiikistä: ”Scorsese on titaani, mutta hän ei ole historiaa suurempi”

Näyttelijä on kovassa nosteessa uuden elokuvan ansiosta.

30.11.2023 19:30

Variety haastatteli näyttelijä Lily Gladstonea, joka nähdään Martin Scorsesen uudessa Killers of the Flower Moon -elokuvassa. Näyttelijä otti kantaa kritiikkiin, joka koski elokuvan näkökulmaa.

Jotkut osage-heimoon kuuluvat ovat kritisoineet Scorsesen valitsemaan näkökulmaa – osagejen tarina kerrotaan valkoisen Ernest Burkhartin kautta, jota elokuvassa esittää Leonardo DiCaprio. Konsulttina elokuvassa toiminut Christopher Cote on sanonut, että olisi halunnut nähdä elokuvan Mollien näkökulmasta.

”Luulen, että se olisi tarvinnut osagen tekemään elokuvaa. Martin Scorsese teki ei-osagena hyvää työtä esitellessään kansamme, mutta historia kerrotaan Ernest Burkhartin perspektiivistä”, Cote on sanonut.

Gladstone ei ole hänen kanssaan eri mieltä. ”Marty on titaani, mutta hän ei ole historiaa suurempi. Hän on sen suuri muovaaja, kyllä. Tämän kaltainen tarina on hankala. Saamme enemmän representaatiota, mutta joltakin sellaiselta, joka ei kuulu yhteisöömme. Tarinaa katsotaan silloin aina eri näkökulmasta. Eikä siinä ole mitään väärää, mutta täytyy olla hyvin tietoinen elokuvaa katsoessaan, minkä linssin kautta se on tehty”, Gladstone kommentoi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia