Malli Marita Hakala on jo kolmas nainen, joka paljastaa kokeneensa epäasiallista käytöstä Spedeltä: ”Yhteistyö loppui siihen”

Antoi lausunnon aiheesta Facebook-tilillään.

8.3.2022 23:55

Yrittäjä Lenita Airisto oli ensimmäinen, joka kertoi elokuvantekijä Pertti ”Spede” Pasasen yrittäneen raiskata hänet. Sen jälkeen kirjailija Katariina Souri ilmaisi tukensa Airistolle, kertoen Pasasen ahdistelleen myös häntä seksuaalisesti. MTV3-kanavan entinen ohjelmapäällikkö Jorma Sairanen muisteli sivustakatsojana Pasasen käytöstä jo vuonna 2017.

Nyt jo kolmas nainen on tullut esiin omien kokemustensa kanssa. Kansainvälistä mallin uraa tehnyt Marita Hakala julkaisi Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa kertoo Pasasen ahdistelevasta käytöksestä omalla kohdallaan. Hakala on ollut kihloissa Vesa-Matti Loirin kanssa.

”Oltuani vuosia töissä mallina maailmalla, Suomen lehdistö kyseli onko siellä ulkomailla namusetiä ja pitääkö hypätä sänkyyn töitä saadakseen. Jo tuolloin totesin, että olin onnekas saadessani tehdä huippuammattilaisten kanssa töitä; Olin riittänyt omana itsenäni, eikä minulle oltu tarjottu töitä sängyn kautta – paitsi Suomessa”, Hakala kirjoittaa.

Hän sanoo viitanneensa jo silloin suomalaiseen komediamieheen. ”Tuolloin viittasin Spedeen, joka hanakasti ehdotti TV- ja elokuvatöitä 90-luvun puolivälin jälkeen mm. tuottamaansa sairaalasarjaan. Tähän liittyi kuitenkin ”mutta” johon en ollut suostuvainen, ja yhteistyö loppui siihen. Lähtemättä avaamaan asiaa tuon enempää tässä, Lenitan ja Katan kertomukset on syytä ottaa vakavasti.”

Hakala haastaa naisten syyttelijät pohtimaan omia ajatuksiaan. ”On helppo osoitella sormella, että tuo on kiivennyt vain reittä pitkin, mutta kun menet itseesi; katsot äitiäsi, siskoasi, vaimoasi, tai tytärtäsi, ajatteletko todellakin niin, että se on naisen ainoa tie menestyä elämässä? Alistua tai sietää lähentelyä, jopa raiskauksia? Uskon ammattitaidon ja työmoraalin kantavan myös naisen elämässä ihan siinä kuin miehenkin. Hyvää ja voimaannuttavaa naistenpäivää kaikki upeat naiset!”

Lisää luettavaa