Myös Katariina Souri syyttää Spede Pasasta seksuaalisesta ahdistelusta: ”Pääsin pakenemaan”

Souri kirjoitti asiasta Twitter-tilillään.

7.3.2022 23:22

Aiemmin yrittäjä, viihdepersoona Lenita Airiston, 85, uutisoitiin kertovan uudessa kirjassaan Noitanaisen ilosanoma, että ohjaaja Pertti ”Spede” Pasanen yritti raiskata hänet. Myös Episodi uutisoi tapauksesta. Nyt kirjailija, käsikirjoittaja Katariina Souri kirjoitti Twitter-tilillään kokeneensa myös ahdistelua Pasasen taholta.

”Olen itsekin joutunut Spede Pasasen pelottavan ahdistelun kohteeksi hänen asunnossaan vuonna 1989 tai 1990”, Souri kirjoittaa tviitissään. ”Hän huijasi minut sinne työtehtävän varjolla. Pääsin pakenemaan”, Souri kirjoittaa, mutta ei yksilöi sen enempää tapahtunutta. Souri vastaa samalla myös kritiikkiin, jota Airisto on kokenut paljastuksen jälkeen. ”On törkeää epäillä Lenita Airiston kertomusta.”

Airisto kertoi Pasasen kaataneen hänet sohvalle ennen tv-ohjelman kuvauksia ja yrittäneen suudella häntä. Airiston mukaan elettiin vuotta 1991. Pasanen kuoli kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2001.

Kuvataiteilijana kunnostautunut Katariina Souri on kirjoittanut muun muassa romaanin Minä ja Morrison. Hän on ollut mukana käsikirjoittamassa sarjoja Samppanjaa ja vaahtokarkkeja, Tähtilampun alla, sekä Tähtitehdas. Souri on myös näytellyt hieman, muun muassa tv-sarjassa Puhtaat valkeat lakanat. Hän nousi julkisuuteen vuonna 1988, ollessaan joulukuun Playboy-lehden Playmate of the Month.

Lisää luettavaa