Mark Wahlberg halusi The Departed 2 -leffan – siinä oli ehkä ennennäkemätön, nerokas idea

Tämä olisi voinut olla mielenkiintoinen leffa.

26.2.2022 15:24

Hollywood-tähti Mark Wahlberg kertoi radiohaastattelussa, että hän halusi jatkoa neljä Oscaria voittaneelle The Departed -elokuvalle, josta Wahlberg sai Oscar-ehdokkuuden. Hän ei kuitenkaan onnistunut pyrkimyksissään – huolimatta siitä, että elokuvassa olisi ollut nerokas toteutus.

– Menin  (käsikirjoittaja) Bill Monahanin kanssa tapaamiseen Warner Brosille esitelläkseni jatko-osan The Departedille, Wahlberg sanoi.

– Ja sanotaanko, että se ei mennyt kovin hyvin. Hänellä ei oikeastaan ollut mitään konkreettista, mutta hän on sellainen kaveri, johon voit vain luottaa käsikirjoittamisessa. Ja kun työskentelimme Cocaine Cowboysin ja American Desperadon käsikirjoitusten parissa, sanoin: ”Bill, kirjoita vain. He pitävät, jos asioita on mietitty ja suunniteltu. Siitä tulisi aika hyvä.”

Wahlberg ei kertonut yksityiskohtia siitä, minkälainen epäonnistunut jatko-osan esittely oli Warner Brosin tapaamisessa. Se on tiedossa, että Monahan olisi halunnut mukaan A-luokan näyttelijöitä, kuten Brad Pittin ja Robert De Niron. Elokuvan keskiössä olisi ollut Wahlbergin hahmo.

Monahan on aiemmin kertonut jatko-osan ideasta jo vuonna 2011, ja se kuulostaa aika nerokkaalta.

– Ajatukseni on itse asiassa ajoittaa elokuva ennen ensimmäistä elokuvaa, sen ajalle ja sen jälkeen, mikä olisi mielestäni poikkeuksellista, Monahan sanoi tuolloin.

– Käytännössä homman keskiosassa olisi tapahtumia, jotka tapahtuvat alkuperäisen The Departedin aikana, mutta eivät näy alkuperäisessä The Departed -elokuvassa. Siellä olisi elokuvan ulkopuolisia asioita, jotka tapahtuvat samaan aikaan tarinan kanssa, mutta se toimisi saumattomasti omana elokuvanaan, Monahan kuvaili.

Monahan kertoi, että hän ei koskaan tee synopsista tai kaupittele ideaansa, joka hänen mielestään esti elokuvaa etenemästä.

Wahlbergin ja Monahanin Cocaine Cowboys ja American Desperado -projektit jäivät myös toteutumatta. He tekivät kuitenkin yhteistyötä vuoden 2014 draamassa The Gambler, jonka ohjasi Rupert Wyatt.

Martin Scorsesen ohjaama The Departed tuotti maailmanlaajuisesti 291 miljoonaa dollaria, ja se voitti neljä Oscar-palkintoa, mukaan lukien paras elokuva ja paras ohjaaja. Scorsesen näyttelijöihin kuuluivat Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson ja Matt Damon.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Tuntemattomampi mutta kelpo rikostrilleri – Joaquin Phoenix haukkui kuvauksissa Robert Duvallin – Episodi.fi

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia