Martin Scorsese: ”Elokuva on kuollut” – televisiosta ei korvaajaksi

Veteraaniohjaajaa eivät nykyiset blockbuster-elokuvat jaksa innostaa – ja tarjontakin on hyvin yksipuolista.

22.12.2016 09:50

Martin Scorsese myönsi vastikään, ettei katso paljon uusia elokuvia, sillä niillä ei tunnu olevan enää merkitystä. Associated Pressin kanssa jutellut ohjaaja kertoo nyt, millaisia elokuvia on jäänyt kaipaamaan.

”Elokuva on kuollut. Sellainen elokuva, jonka parissa kasvoin ja jota itse teen, on kuollut. Elokuvateatterit tulevan säilymään ja pitävät hengissä yhteisen kokemuksen, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta millainen kokemus se tulee olemaan? Onko se aina aina huvipuistoelokuva?”, Scorsese kysyy.

”50-luvulla valkokankaalla näki elokuva länkkäreistä Lawrence of Arabiaan ja 2001: Avaruusseikkailun erityislaatuiseen kokemukseen vuonna 1968. Ja se kokemus, kun näit Vertigon ja The Searchersin VistaVisionina.”

Scorsese ei hyväksy ajatusta siitä, että elokuva olisi siirtynyt televisioon.

”TV ei mielestäni ole ottanut sitä paikkaa. Ei vielä. Minä yritin. Ja minulla oli menestystä tiettyyn pisteeseen asti. Vinylin kautta huomasimme, että saimme paljon vastustusta sellaiselle tunnelmalle, jota halusimme – sille tavalle puhua, huumeille, seksille, rock’n rollin kuvaamiselle 70-luvulla. Joten enpä tiedä siitä vapaudesta”, ohjaaja kertoo.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia