Martin Scorsese tulee vihaamaan tätä lippukassatulosta: Steven Spielbergin Oscar-leffa hävisi Marvelin supersankareille

Mestariohjaajat saivat lisää miettimisen aihetta.

14.11.2022 13:31

Yhdysvaltalaiset pitävät kaikenlaisista tilastoista ja tuloksista. Nyt eräs tilastollinen tulos aiheuttaa luultavasti hieman pyhää vihaa Martin Scorsesessa. Oscar-voittaja Scorsese on yksi suurimmista supersankarivihaajista, joka jaksaa aina tilaisuuden tullen sivaltaa niiden suuntaan.

Muita supersankarielokuvien vihaajia ovat muun muassa mestariohjaajat James Cameron, Ridley Scott, Jane Campion ja Francis Ford Coppola.

Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Ryan Cooglerin ohjaama Black Panther: Wakanda Forever on piessyt Steven Spielbergin kehutun ja arvostetun The Fabelmans -elokuvan teattereiden keskiarvotienesteissä.

The Fabelmans esitettiin vain neljässä teatterissa ja sen teatterikeskiarvo oli 40 000 dollaria. Wakanda Forever avasi 4 396 teatterissa ja silti sen tienestikeskiarvo oli 40 946 dollaria per teatteri.

Wakanda Forever avasi muutenkin vahvasti ja teki USA:ssa marraskuun ensi-iltaennätyksen tienaamalla 180 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan. Maailmanlaajuisesti se tienasi 330 miljoonaa dollaria.

The Fabelmansin veikataan olevan vahva Oscar-elokuva, joten tietenkin sen odotetaan tekevän hyvää tulosta Oscar-pöhinällään, mutta kyllähän se kuvaa katsojien mieltymyksiä melko hyvin, jos Spielbergin uutukainen ei onnistu voittamaan Marvel-toimintaa neljän teatterin keskiarvollaan.

Scorsese ei varmasti arvosta Marvel-pomo Kevin Feigeä, mutta kyllä tämä kertoo paljon.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia