Marvel-pomo Kevin Feige vastaa Scorsesen supersankarikritiikkiin: ”Se on valitettavaa”

Marvel vs cinema -väittely sai taas uuden puheenvuoron.

Marvel Studiosin pomo Kevin Feige on vihdoin vastannut Martin Scorsesen kritiikkiin. Scorsese väitti, etteivät Marvel-elokuvat ole cinemaa, oikeita elokuvia, vaan ne ovat ennemminkin huvipuistoja-ajeluita.

Feige kertoi omat näkemyksensä Hollywood Reporterille.

– Ei se pidä paikkansa. Se on kuitenkin valitettavaa. Minä, ja kaikki, jotka elokuviemme parissa työskentelevät, rakastavat cinemaa, rakastavat elokuvia, rakastavat elokuvissa käymistä ja rakastavat katsoa elokuvia muiden ihmisten kanssa, sitä yhteiskokemusta.

Scorsese sai puolustajia muun muassa Francis Ford Coppolasta ja Ken Loachista. Marvelia taas puolustavat ohjaajat kuten Joss Whedon ja James Gunn. Disneyn pomo Bob Iger ihmetteli Scorsesen sanomisia, koska aivan selvästi ihmiset rakastavat Marvel-leffoja.

– Jokaisella on oma näkemyksensä cinemasta. Kaikilla meistä on erilainen näkemys taiteesta. Me näemme myös riskit eri tavoin. Jotkut eivät pidä Marvelia cinemana, mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Me kuitenkin jatkamme elokuviemme tekemistä näistä mielipiteistä huolimatta, Feige kertoo.

Vuonna 2008 käynnistynyt MCU sisältää jo 23 elokuvaa. Ne ovat tienanneet yli 22 miljardia dollaria, ollen täten kaikkien aikojen suurin elokuva-franchise.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut