Scorsese jatkaa supersankariteemalla: ”Tilanne on tällä hetkellä taiteelle todella brutaali ja epäsuotuisa”

Legenda puhuu taas supersankarielokuvista.

Martin Scorsesen The Irishman nähdään Suomessa tarkoin valituissa pikkuteattereissa. Tilanne on sama myös USA:ssa. Sen jälkeen leffa julkaistaan Netflixissä 27. marraskuuta.

Scorsese ja Francis Ford Coppola avautuivat jo aiemmin Marvel-elokuvista. Scorsese väitti, etteivät ne ole ”cinemaa” ja Coppola kutsui niitä ”halveksuttaviksi”.

Scorsese on hieman ottanut jo takapakkia ja korjaili sanomisiaan. Hänen mukaansa supersankarielokuvat edustavat uudenlaista taidetta, huvipuistoviihdettä.

Nyt Scorsese avautuu The New York Timesissa.

– Tilanne on tällä hetkellä taiteelle todella brutaali ja epäsuotuisa. Jo pelkkä tämän lauseen kirjoittaminen täyttää minut suurella surulla.

Hän sanoo myös, ettei halunnut halveksia tai osoittaa vihaa Marvelia kohtaan. Elokuva-franchiset kuitenkin tehdään ison porukan kanssa, jossa on mukana kaikenlaisia huippuosaajia.

– Sen näkee valkokankaalta. Jos olisin paljon nuorempi, olisin luultavasti innostunut näistä itsekin. Ehkä olisin jopa tahtonut tehdä itse sellaisen.

– Minun mielipiteeni cinemasta on yhtä kaukana Marvel-universumista kuin Maa on Alpha Centaurista. Cinema on löytöjä, paljastuksia: esteettistä, emotionaalista ja henkistä löytämistä. Kaikessa on kyse hahmoista: niiden monimuotoisuudesta ja paradoksaalisuudesta sekä vastakkainasettelusta. Siitä miten ihmiset voivat toisiaan koskettaa tai satuttaa, ja lopulta löytävät itsensä.

Niin, tämähän kuulostaa ihan perinteiseltä supersankarin synty- ja kasvutarinalta

Lue Scorsesen mietteet The New York Timesista.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut