Benedict Cumberbatch otti kantaa vellovaan Marvel-keskusteluun: ”Emme halua vain yhtä kuningasta tai monopolia”

Tolkun ihminen?

25.10.2019 22:00

The Guardian uutisoi Doctor Strangessa näytelleen Benedict Cumberbatchin tuoreesta haastattelusta, jossa hän ottaa kantaa suuresti keskustelua herättäneisiin kommentteihin siitä, että supersankarielokuvat eivät olisi elokuvataidetta.

Lyhykäisyydessään juttu on mennyt niin, että ensin Martin Scorsese totesi etteivät Marvel-elokuvat ole elokuvataidetta ja vertasi niitä huvipuistoihin. Sen jälkeen Francis Ford Coppola myötäili ja totesi elokuvien olevan vastenmielisiä. Sen jälkeen Ken Loach sanoi niiden elokuvien olevan tylsiä ja ettei niillä ole elokuvataiteen kanssa mitään tekemistä. Pedro Almodóvar puolestaan ajattelee elokuvien olevan liian seksittömiä.

Nämä kommentit ovat kirvoittaneet lukuisiin kolumneihin ja kiistoihin aiheesta myös kriitikkojen ja muiden keskuudessa. Cumberbatch totesi kylmän viileästi, että on samaa mieltä mestarien kanssa. ”Olen samaa mieltä. Emme halua yhtä hallitsevaa kuningasta, tai että vallitsisi jonkinlainen monopoli. Meidän täytyy todella jatkaa auteur-elokuvantekijöiden tukemista jokaisella alueella.”

Lisää luettavaa