Rahoittajatko murahtivat? Scorsese korjailee sanomisiaan Marvel-leffojen suhteen

Scorsese vetää sanojaan takaisin.

Huomaa kyllä, että Martin Scorsesen The Irishman on tulossa, sillä milloin viimeksi legendaa on nähty näin paljon uutisissa?

Scorsese ja Francis Ford Coppola ilmaisivat näkemyksensä Marvel-elokuvista, eivätkä ne mielipiteet olleet kovin mieltäylentäviä. Tämän jälkeen muun muassa Disney-pomo Bob Iger, ohjaajat James Gunn sekä Taika Waititi ja joukko näyttelijöitä on ilmaissut tukensa Marvel-tekijöille.

Nyt Scorsese jatkoi huvipuistovertaustaan Entertainment Tonightin haastattelussa.

– Pointti on siinä, että oli kyse sitten Netflixistä tai teattereista, niin puhumme elokuvista, joita kuitenkin tehdään. On ihan hyvä, että perhe menee huvipuistoon, jos he haluavat mennä sinne. Huvipuistoissa on nykyään elokuvakokemuksia. Ne ovat uudenlainen taiteenmuoto. Ne ovat erilaisia kuin elokuvat, joita näytetään normaalisti teattereissa.

Onko jokin taho kertonut legendalle Marvel-elokuvien relevanssista vuonna 2019?

– Minä vain pelkään, että menetämme valkokankaita näiden huvipuistoelokuvien takia, vaikka ne ovatkin uudenlaista taidetta. Elokuvat ovat muuttumassa, ne ovat murroksessa. Meillä on niin paljon näytöspaikkoja, niin monenlaisia tapoja tehdä elokuvaa. Siitä pitää nauttia. Onkin ihan ok, että ihmiset hakevat näitä huvipuistokokemuksia, mutta älkää unohtako tekijöitä kuten Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson tai Noah Baumbach ja muita heidän laisiaan. Älkää heittäkö heitä ulos teattereista.

Hyvä pointti, mutta elokuvabisnes on raakaa bisnestä ja kaikessa on kyse rahasta. Elokuva-ala elää kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Tällä hetkellä ihmiset haluavat huvipuistoajeluita, eivätkä indiedraamoja tai taiteellisia rakkaustarinoita. Ehkäpä juuri siksi myös Scorsese julkaisee The Irishmanin Netflixissä? Ehkä art house ja oikea cinema siirtyvät suoratoistopalveluihin?

Lopulta kyse on kuitenkin katsojista, ja siitä, mistä he ovat valmiita maksamaan.

Episodin toimittaja Niko Ikonen kirjoitti kolumnin aiheesta.

Lähde: Collider

Aiheeseen liittyvät jutut