Martin Scorsese ylistää viime vuoden kehutuinta kauhuelokuvaa – Ei myöskään pidä elokuvantekijöiden henkilöllisyyttä tärkeänä

Hugo

Scorsese raottaa ajatteluaan.

Ohjaajalegenda Martin Scorsese paljasti Hollywood Reporterin mukaan, ettei häntä kiinnosta kuka elokuvan on tehnyt, mikäli se vain on hyvä. Oikeastaan hän ei halua tietää ohjaajan identiteettiä ollenkaan ennen elokuvan katsomista.

Hän totesi katsoneensa Joanna Hoggin elokuvaa Archipelago ihaillen, eikä hän tuntenut ohjaajaa lainkaan etukäteen. ”Hän on mahtava. En vain tuntenut häntä. En tiennyt kuka elokuvan on tehnyt. Minulla ei ollut aavistustakaan onko se mies, nainen tai kuka tahansa. Ja on niin mahtavaa katsoa elokuvia sillä tavalla, ettei tiedä kuka sen teki ja myöhemmin selvittää se. Sillä tavoin katsot sitä elokuvaa taiteena itsenään, omilla ehdoillaan.”

Samassa tilaisuudessa Scorsese ylisti myös Ari Asterin mainiota elokuvaa Hereditary, jota hän kutsui dynaamiseksi ja ällistyttäväksi. ”Se on kauhua, mutta vielä enemmän. Minulle elokuva toimii silloin, kun siitä ottaa kauhun pois ja se silti toimii. Mutta kauhun elementit shokeeraavat hyvällä tavalla.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut