Marvelin elokuvamaailma kasvaa avaruuspoppoo Guardians of the Galaxylla

17.7.2012 20:42

Ant-Man tekee tuloaan ja jatko-osat Thorille, Captain Americalle ja Iron Manille kasvattavat sivuhahmoillaan entisestään Marvelin elokuvakaanonia. Suurin kertarysäys uusien hahmojen muodossa tulee kuitenkin oman elokuvansa saavasta Guardians of the Galaxy -avaruusryhmästä.

Kosminen kopla valloittaa valkokankaat syksyllä 2014.

Uuteen 2000-luvun Guardians of the Galaxyyn kuuluvat niin sekalainen ja kaukaiseksi luokiteltava joukko avaruusolioita, että elokuvaa voi pitää riskialttiina vetona arkirealismin suuntaan vuosia matkanneiden sarjakuvaelokuvien joukossa.

Elokuvassa ryhmään kuuluvat avaruuspahis Thanoksen ottotytär Gamora ja kyseisen Thanoksen tuhoamiseen elämänsä pyhittänyt Hulkmainen Drax. Okei, ei kuulosta vielä kovin uskaliaalta. Eikä muuten Star-Lordikaan, supervoimia saanut entinen astronautti. Onhan noita muitakin supervoimaisia sällejä nähty… mutta harvalla ryhmällä on heittää kaupan kylkiäisiksi elävä puu (Groot) ja tarkkaan ampuva pesukarhu (Rocket Raccoon).

Alun perin vuonna 1969 päivänvalon nähnyt ja vuonna 2008 uudelleen luotu, varsin tuntematon joukkio on erikoinen valinta filmatisoitavaksi. Vahvat siteet Thanokseen lienevät kuitenkin syy Guardians of the Galaxyn valkokangassiirrolle.

Viimeksi The Avengersissa kokoonnuttiin Maassa, onko seuraavaksi kosmisen kohtaamisen vuoro?

Lähteet: MovieWeb, Empire

Lisää luettavaa