Mestariohjaaja Martin Scorsese kertoi kuka on sukupolvensa paras näyttelijä – tekivät yhteistyötä vuoden 2016 leffassa

Tällaisella kunnianosoituksella elää ainakin 10 vuotta.

26.9.2022 05:30

Martin Scorsese on yksi aikamme parhaista elokuvaohjaajista, joten häntä kannattanee kuunnella tarkalla korvalla. Telluride Film Festival -tapahtumassa vuonna 2019 kuvattu video Scorsesesta ilmaantui nettiin, jolla hän kertoo, kuka on hänen mielestään oman sukupolvensa paras näyttelijä.

Scorsese on ohjannut loistavia näyttelijöitä, joihin kuuluu esimerkiksi Al Pacino ja Robert De Niro. He ovat eittämättä oman sukupolvensa parhaimpiin kuuluvia tähtiä. Nuoremmasta sukupolvesta hän on tehnyt paljon yhteistyötä Leonardo DiCaprion kanssa.

DiCaprio on syntynyt vuonna 1974, ja vielä häntä nuorempaa kastia on vuonna 1983 syntynyt Adam Driver. Vaikea sanoa, laskeeko Scorsese DiCaprion ja Driverin samaan sukupolveen, mutta Scorsesen mielestä Driver on ”oman sukupolvensa” paras näyttelijä.

Scorsese on työskennellyt myös Driverin kanssa, sillä he tekivät elokuvan nimeltään Silence (2016), joka sai varsin hyvän vastaanoton. Joitain soraääniä tuli kuitenkin sen pitkästä kestosta. Elokuvassa oli myös muita kykyjä, kuten Andrew Garfield.

– En voi kertoa tarpeeksi hänen suorituksensa periksiantamattomuudesta ja kauneudesta, ja kokemuksestani hänen kanssaan, Scorsese sanoi Telluride-festivaallla.

– Hänessä on upeaa läsnäoloa. Hän on yksi sukupolvensa parhaista, ellei paras näyttelijä, Scorsese ylisti.

Adam Driver elokuvassa Silence.

Silencen jälkeen Driver on tehnyt yhteistyötä muun muassa Noah Baumbachin, Steven Soderberghin, Spike Leen, Terry Gilliamin ja Ridley Scottin kanssa. Scott ohjasi vastikään ilmestyneen elokuvan The Last Duel, jossa Driver teki jälleen mainiota työtä. Hänet nähtiin tunnetusti myös Star Warseissa Kylo Renin -roolissa.

Driver on ollut kahdesti ehdolla Oscar-palkinnon voittajaksi. Yksi hänen viime vuosien ylistetyimpiä töitään on avioerodraama Marriage Story, jossa hän näyttelee yhdessä Scarlett Johanssonin kanssa.

Mielenkiintoinen Driverin tuleva rooli on Francis Ford Coppolan scifi-elokuvassa Megalopolis. Se kertoo arkkitehdista, joka haluaa rakentaa New Yorkista utopian tuhoisan katastrofin jälkeen. Alla Marriage Storyn traileri ja video Scorsesesta.

Lue myös: Tarantino on yrittänyt pestata Stallonen monta kertaa – toimintatähti paljasti mikseivät roolit kelpaa – Episodi.fi

Lähde: Far Out Magazine

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia