Michael J. Fox sairastui parantumattomaan tautiin 29-vuotiaana – Uutuuselokuva kertoo Paluu tulevaisuuteen -tähden uskomattoman elämäntarinan

Elokuva on jo kerännyt ylistävät arviot.

12.5.2023 08:00

Näyttelijä Michael J. Foxista kertova dokumentti Still on tänään lisätty Apple TV Plussaan.

Applen alkuperäistuotanto kertoo Paluu tulevaisuuteen -trilogian tähden uskomattoman elämäntarinan hänen itsensä kertomana.

Kanadassa syntynyt pienikokoinen nuorukainen nousi Hollywood-tähdeksi 1980-luvulla. Hänen elämääänsä on kuitenkin varjostanut myös vakava sairaus. Fox oli 29-vuotias, kun hänellä todettiin Parkinsonin tauti vuonna 1991.

Ennakkotietojen mukaan Still: A Michael J. Fox Movie on intiimi ja rehellinen dokumentti, joka päästää katsojan seuraamaan Foxin ja hänen perheensä elämää.

Siinä käydään läpi näyttelijän saavutukset työssä ja yksityiselämässä. Lisäksi tarkastellaan, mitä tapahtuu, kun pesunkestävä optimisti joutuu kohtaamaan sairauden, johon ei ole parannuskeinoa.

Dokumentti sisältää paitsi haastatteluja ja arkistomateriaalia myös fiktiivisiä osuuksia. Luvassa on paitsi seikkailua ja romanssia myös komediaa ja draamaa. Stillin katsominen on kuin katsoisi Michael J. Foxin elokuvaa, kerrotaan Apple TV:n lehdistömateriaalissa.

Ohjauksesta vastaa Oscar-palkittu dokumentaristi Davis Guggenheim (Epämiellyttävä totuus). Still on jo saanut ylistäviä arvioita kriitikoilta. Tällä hetkellä Rotten Tomatoes -prosentti on huikeat 98.

Still on yhtä aikaa sydäntäsärkevä että toivoa herättävä elokuva”, kirjoittaa Draftkings Nation -sivuston kriitikko Murjani Rawls.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia