Nyt C Moressa: Brian de Palma on tehnyt hyvän sotaleffankin! Sean Penn haukkui kuvauksissa törkeästi Michael J. Foxia

IMD-arvosana on 7,1.

11.4.2023 06:00

Päivitys 11.4.2022 kello 15:14. Poistettu turhan tarkka juonikuvaus.

C Moressa on nyt sotaelokuva Sodan arvet (1989). Se on raadollinen kuvaus Vietnamin sodan pimeästä puolesta ja kriitikoiden ylistämä elokuva, joka pakottaa katsojan vastatusten ruhjovien ja kylmien totuuksien kanssa.

Tarinassa ryhmä amerikkalaisia sotilaita tekee kamalan teon, jolloin viisi sotilasta kävelevät moraaliseen miinakenttään, eikä paluuta entiseen ole.

Nuori Eriksson ei hyväksy tekoa, mutta ei voi sitä estääkään. Kersantti Meserve on pelätty ja karismaattinen johtaja, jonka Eriksson voi haastaa vain oman henkensä uhalla. Meserve on katalysaattori, jonka kautta sodan barbaarisuus ja järjettömyys purkautuu brutaalilla tavalla.

Ohjaajana Brian De Palma, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Carrie, Scarface ja Lahjomattomat. Näyttelijöinä Michael J. Fox, Sean Penn, Don Harvey, John C. Reilly, John Leguizamo sekä Ving Rhames.

Sean Penn haukkui Michael J. Foxia kuvauksissa vain pieneksi televisionäyttelijäksi, joka ei ole mitään muuta. Penn halusi näin Foxista irti oikeat reaktiot ohjaaja Palmalle.

Lue myös: Tämä uusista Star Wars -elokuvista tiedetään – yhden nimi selvillä ja sijoittuvat aivan eri aikakausiin – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia