Nyt C Moressa: Oijoi mikä Sam Raimin kauhuklassikko! Kuvausolosuhteet olivat helvetilliset

IMDb-arvosana on 7,4.

6.4.2023 05:30

C Moressa on nyt kauhuklassikko Kauhun riivaamat (The Evil Dead, 1981).

Viisi nuorta lähtee keskelle synkkää metsää ja vuoristoa vuokraamaalleen ikivanhalle mökille juhlimaan ja viettämään viikonloppua. Autionoloinen mökki ja sen ympärille kuhiseva metsä vaikuttaa alusta asti mystiseltä ja karmivalta, mutta kun kellarista löyty verellä kirjoitettu kirja, sekä manauksia sisältävä nauhuri alkaa meno vasta karmivaksi mennäkkin. Demonit ottavat nuoret yksikerrallaan haltuunsa ja ainoa tapa tappaa demonit on pilkkoa ne kappaleiksi.

Näyttelijöinä Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker, Theresa Tilly, Philip A. Gillis, Cheryl Guttridge, Ted Raimi sekä  Ivan Raimi. Ohjaajana Sam Raimi.

Elokuvan lavastuksena käytetty mökki oli myös asuinpaikka 13 kuvausryhmän jäsenelle. Samassa huoneessa nukkui useita ihmisiä, ja elinolosuhteet olivat kauhistuttavat. Tilanne johti kuvausryhmän toistuvaan riitelyyn.

Mökissä ei ollut myöskään viemäröintiä, joten näyttelijät joutuivat haahuilemaan päiviä ilman suihkua, ja usein he sairastuivat pakkasten vuoksi. Kuvausten loppuvaiheessa he polttivat huonekaluja pysyäkseen lämpimänä.

Lue myös: Heat 2 on tulossa! Michael Mann kehittää jo leffaa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa