Michael Jackson -kohudokumentin ensireaktiot olivat moninaisia: ”Vaikeaa ja järkyttävää katsoa”

Esitettiin jo Yhdysvalloissa.

5.3.2019 13:35

Kohua herättäneen Leaving Neverland -dokumentin toinen osa nähtiin Yhdysvalloissa maanantaina. Dokumentissa piirretään edesmenneestä laulajasta Michael Jacksonista kuva, että hän olisi eläessään hyväksikäyttänyt seksuaalisesti lapsia.

Dokumentissa kuullaan kahden väitetyn uhrin mietteitä asiasta. Sekä Wade Robson ja James Safechuck sanovat Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä.

Aiemmin he sanoivat, ettei Jackson olisi hyväksikäyttänyt heitä. Väitetysti heitä kuitenkin ohjeistettiin tekemään niin.

– Menin tapaaman juristeja ikään kuin harjoituksiin. He tekivät harjoituskuulustelun, jossa he esittivät poliisia tai syyttäjää, Safechuck kertoi dokumentissa.

Safechuckin mukaan hänelle teroitettiin poliisien väittävän, että heillä on kuvia hyväksikäytöstä, vaikkei heillä ole. Poliisien kysymyksiin hyväksikäytöstä piti vastata kieltävästi.

– Muistan menneeni (kuulusteluun) ja olleeni hyvin robottimainen. Olin harjoitellut niin paljon, että kävin sen vain läpi hetki  kerrallaan. He kysyivät ja minä sanoin tietysti ei. Minun osuuteni oli tehdä se Michaelille, Safechuck jatkoi.

Dokumentti on Metro-julkaisun mukaan saanut monilta katsojilta palautetta, joissa väitteisiin uskotaan. Sitä on kuvailtu muun muassa ”vaikeaksi ja järkyttäväksi katsoa.” Vastapainona on ollut myös palautetta, joissa väitteisiin puolestaan ei uskota.

Michael Jacksonin perikunta aikoo haastaa HBO:n oikeuteen dokumentin vuoksi.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia