Miesten vuoro menestyy kansainvälisesti

12.5.2010 14:56

Joonas Berghällin sekä Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro -elokuva on saanut merkittävän kansainvälisen palkinnon. Dokumentti palkittiin pääpalkinnolla Israelissa Tel Avivissa 6.-15.2010 järjestettävillä Doc Aviv -festivaaleilla kansainvälisessä kilpailusarjassa.

Miesten vuoro on palkittu aiemmin myös Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva -palkinnolla että yleisöpalkinnoilla sekä Visions du Réel -festivaaleilla Interreligious Jury -palkinnolla. Lisäksi se esitettiin HotDocs -festivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa Torontossa ja paraikaa se kilpailee Varsovassa järjestettävän Planete Doc Review – festivaalin pääkilpailusarjassa.

Elokuva on kerännyt Suomessa tähän mennessä poikkeuksellisen suuren yleisön. Miesten vuoron on nähnyt jo 19 000 katsojaa, vajaassa seitsemässä viikossa.

Elokuvan televisioesitysoikeudet on tähän mennessä myyty Ranskaan, Saksaan, Ruotsiin ja Viroon. Miesten vuoro tullaan näkemään elokuvateattereissa ainakin Ruotsissa ja Puolassa ja neuvottelut ovat edenneet pitkälle myös kahden muun Euroopan maan teatterilevityksen osalta.

Doc Aviv on Israelissa Tel Avivissa vuosittain järjestettävä viikonmittainen dokumenttielokuvafestivaali. Tapahtuma järjestettiin nyt 12. kerran. Festivaalien ohjelmisto koostuu Israelilaisista sekä kansainvälisistä elokuvista.

Lisää luettavaa