Missä ovat kulttisarja Kylmän ringin velikullat nykyään? Tältä he näyttävät [kuvalinkki]

Oz – Kylmä rinki oli HBO:n ensimmäisiä todellisia menestyssarjoja. Eikä suotta. Kylmän ringin vankiladraama on vielä nykyäänkin koukuttavaa katsottavaa.

Kylmän ringin ensimmäinen osa näytettiin hieman yli 20 vuotta sitten, vuonna 1997. Sarja sai lopulta yhteensä kuusi kautta.

Koska HBO on kaapelikanava, ovat myös sarjan tapahtumat astetta rankempia kuin mihin katsojat olivat tottuneet. Se nousikin nopeasti hurjaan suosioon.

Kuuluisin sarjan näyttelijöistä mahtanee olla J.K. Simmons, joka näytteli Ozissa Vernon Schillinger -nimistä natsia. Sen jälkeen hänet on nähty muun muassa Sam Raimin Spider-Maneissa sekä Junossa. Rooli Whiplashissä toi Simmonsille Oscarin.

Kirk Acevedo eli sarjan Miguel Alvarez nähtiin muun muassa Matt Reevesin Apinoiden planeetta -trilogian toisessa osassa, Apinoiden planeetan vallankumouksessa.

Adewal Akinnuoye-Agbaje
eli Adebisi on nähty esimerkiksi Game of Thronesissa, Suicide Squadin Killer Crocina, G.I. Joe: Rise of the Cobrassa sekä Muumion paluussa. Tällä hetkellä hän työskentelee oman ohjausdebyyttinsä, Farming-nimisen elokuvan parissa.

B.D. Wong eli isä Ray Mukada on todellinen veteraaninäyttelijä. Häntä on kuultu Disneyn Mulanissa ja sen jatko-osassa sekä Kingdom Hearts -konsolipelissä. Hän on myös näytellyt muun muassa Jurassic Worldissa ja sen tulevassa jatko-osassa Fallen Kingdomissa sekä lukuisissa sarjoissa.

Edie Falco
eli sarjan Diane Whittlesey voitti Emmyn Nurse Jackie -sarjasta vuonna 2010. Edie muistetaan myös Sopranosin perheen äitinä.

Bobby Cannavale eli Ozin Alonso Torquemada on nähty lukuisissa sarjoissa sekä muun muassa Marvelin Ant-Manissa sekä tulevassa Jumanji-leffassa.

Muut näyttelijät tekevät lähinnä tv-sarja- ja teatteritöitä.

Mutta miltä sarjan näyttelijät näyttävät nyt? Katso kuvat ja lue tarinat Uproxxin sivuilta.

Kuva: Whiplash

Aiheeseen liittyvät elokuvat