Mitä ihmettä? Michael Caine vietti 8 vuotta vältellen silmien räpyttelyä

Toinenkin näyttelijä samoilla linjoilla.

Legendaarinen näyttelijä Michael Caine, 88, kertoi erikoisesta tyylistään olla räpyttelemättä silmiä. Tämä päätös juonsi hänen ammattiinsa näyttelijänä.

Hän yritti olla räpyttelemättä peräti kahdeksan vuoden ajan. Urakkansa hän aloitti luettuaan näyttelemistä käsittelevän kirjan Teach Yourself Film Acting.

– Yksi asia joka jäi mieleeni oli: ”Älä räpyttele. Sinun ei pidä koskaan räpytellä”, Caine muisteli.

– Seuraavien kahdeksan vuoden ajan kävelin ympäriinsä yrittäen olla räpyttelemättä. Läheiset ihmiset, äitini ja kaikki, ajattelivat että olen tullut hulluksi, näyttelijä jatkoi.

– He luulivat, että olen psykopaatti. Minulla oli tapana pelästyttää ihmiset kuoliaaksi, Caine vielä lisäsi.

Yli 130 elokuvassa näytellyt Caine ei tiettävästi räpyttele edelleenkään kuvatessaan kohtauksia. Myös Anthony Hopkins on käyttänyt kyseistä kikkaa näytellessään Hannibal Lecteriä.

– Jos et räpyttele, tiedät että yleisö pysyy lumoutuneena. Se ei ehkä johdu niinkään räpyttelemättömyydestä vaan tyyneyden säilyttämisestä. Liikkumattomuudessa on taloudellisuutta ja voimaa, Hopkins sanoi aikoinaan.

Cainen tulevia projekteja on muun muassa elokuva Medieval, joka on tällä hetkellä jo jälkituotannossa. Hän esittää siinä keskiajan lordia nimeltään Boresh. Medieval kertoo sotalordi Jan Žižkasta.

Lähde: Mirror

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut