Mitä Netflix oikein puuhailee? Uutuuselokuva menee monelta ohi hämäävän nimen takia

Tässähän ei ole mitään järkeä!

16.2.2024 09:00

Netflixissä on tänään julkaistu elokuva, jonka nimi aiheuttaa päänvaivaa.

Ennakkoon Netflix ilmoitti, että 16. helmikuuta tulee katsottavaksi elokuva nimeltä The Abyss.

Kyseessä ei kuitenkaan ole se James Cameronin ohjaama vuoden 1989 vedenalainen tieteisseikkailu, vaan viime vuonna valmistunut ruotsalainen elokuva, joka nähtiin meillä teattereissa nimellä Kiiruna.

Nimellä Kiiruna elokuvaa ei kuitenkaan löydy Netflixistä. The Abyss on saanut suomenkielisen nimen Kuilu. Elokuvan löytää myös ruotsinkielisellä nimellä Avgrunden.

Mistä tämä erikoinen elokuvan nimeäminen johtuu? Sitä on vaikea ymmärtää. Luulisi olevan sekä Netflixin että katsojan kannalta järkevintä käyttää nimeä, jonka elokuva sai teatterilevityksessä. Nyt elokuva jää todennäköisesti monelta huomaamatta sekavan nimeämisen takia.

Kuilu/Kiiruna/The Abyss/Avgrunden kertoo kaivoskaupunkissa tapahtuvasta suuronnettomuudesta. Elokuvan yhtä pääosaa esittää Peter Franzén.

Richard Holmin ohjaaman yli 8 miljoonan euron budjetilla tuotetun elokuvan kaivososuudet on kuvattu Tampereella.

Elokuva kertoo perheestä, joka joutuu kasvokkain kaikkien pelkäämän katastrofin kanssa sen muuttuessa yhtäkkiä todellisuudeksi.

Ja niille, jotka odottivat James Cameronin The Abyssin uutta julkaisua laadukkaalla kuvanlaadulla, on hyviä uutisia: The Abyss ilmestyy laadukkaana 4K-tallenteena huhtikuun lopulla. Elokuvaa ei ole aiemmin julkaistu blu-rayna.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia