Miten sujuu hiphopparilta verinen kungfu-leffa – lue arvio

20.6.2013 13:55

Lahjakkaana hiphop-artistina tunnettu RZA on suuri kung fu -fani, jonka elinikäinen haave on ollut päästä tekemään oma taistelulajielokuva. Suoraan dvd:nä ja blu-rayna ilmestynyt The Man with the Iron Fists todistaa RZA:n vilpittömän palon genreä kohtaan, mutta myös lahjattomuuden näyttelijänä ja ohjaajana.

Hiphoppari esittää muinaisen kiinalaiskylän aseseppää, joka joutuu vedetyksi mukaan kahden kilpailevan klaanin väliseen sotaan. Siihen sotkeutuu myös brittiläinen Jack Knife (Russell Crowe) sekä paikallisen bordellin johtaja Madam Blossom (Lucy Liu).

RZA:n unelmien kung fu -leffa paljastuu puuduttavaksi kokoelmaksi kökköä draamaa, kuivaa huumoria ja kömpelösti ohjattuja taistelujaksoja, joiden verisyys on tahattoman yliammuttua. Myös näyttelijäsuoritukset ovat epäonnistuneita, etenkin RZA:n oma jäykistely, jota on vaivaannuttavaa seurata.

Ekstrana liki puoli tuntia poistettuja kohtauksia ja puoli tusinaa lyhyttä making of -koostetta. Katsoa voi joko teatteriversion tai pidennetyn unrated-version.

Tuomas Riskala

Elokuva ★★
Ekstrat ★★★

The Man with the Iron Fists. Yhdysvallat / Hongkong 2012. Ohjaus RZA. Käsikirjoitus RZA, Eli Roth. Pääosissa RZA, Russell Crowe, Lucy Liu, Rick Yune. Ikäraja 16. Dvd blu-ray. Julkaisupäivä 11.6.2013.

Lisää luettavaa