Muistatko vielä povipommi Erika Eleniakin Baywatch-sarjasta – tältä 54 täyttävä tähti näyttää nyt

90-luvulla suosionsa huipulla ollut Erika Eleniak aloitti näyttelijän uransa jo 10-vuotiaana.

29.9.2023 05:30

Näyttelijä ja malli Erika Eleniak täyttää tänään 54 vuotta.

Tuotteliaalta tähdeltä löytyy IMDb:stä kymmeniä eri tv-sarjoja sekä elokuvia. Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli kenties yllättäen E.T. (1982) -elokuvassa. Hän oli tyttö, jota Elliott (Henry Thomas) pussasi luokkahuoneessa. Thomas kommentoi aikoinaan haastattelussa seuraavasti: ”Kun minun piti suudella tyttöä, minun piti tehdä se kaksi kertaa! En pidä tytöistä.”

Erika Eleniak elokuvassa E.T. (1982).

Vuonna 1988 Eleniak näytteli kauhuelokuvassa The Blob, joka oli uusintaversio vuoden 1958 samannimisestä elokuvasta. Seuraavana vuonna odotti kirkkaammat parrasvalot.

Vuonna 1989 alkaneessa Baywatch -tv-sarjassa Eleniak nähtiin 46 jakson ajan, joka nosti hänet maailmanlaajuisesti tunnetuksi nimeksi. Tämän jälkeen hän näytteli muun muassa Steven Seagalin toimintaelokuvassa Kaappaus merellä (1992) sekä komediassa Juntit Beverly Hillsissä (1993).

Tähden näyttelijäuralla oli hiljaista vuoden 2012 jälkeen. Hän kuitenkin aktivoitui jälleen vuonna 2017, ja hänet nähtiin roolissa kahdessa eri elokuvassa, jotka olivat toimintaelokuva Boone: The Bounty Hunter (2017) ja draama Cor Values (2019). Boone: The Bounty Hunterissa hän esitti itseään.

Eleniakilla on listattuna tällä hetkellä kaksi tulevaa tuotantoa IMDB:ssä. Campfire on kauhuelokuva, jonka tarinassa hahmot kertovat toisilleen kuusi kummitustarinaa leirinuotion ympärillä. Eleniak esittää leffassa Sylviaa. Lisäksi tekeillä on elokuva Marilyn Monroe Back? Siinä Eleniakin on määrä näytellä uudelleensyntynyttä Marilyn Monroeta.

Juntit Beverly Hillsissä (1993).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Erika Eleniakista

Hänessä on ukrainalaista, virolaista ja saksalaista syntyperää.

Oli Playboy-lehden leikkikaveri heinäkuussa 1989. Hän oli tuolloin vasta 19-vuotias. Kyseinen lehti nähtiin elokuvassa Yksin kotona (1990).

Hänellä on yksi tytär, jonka hän sai kumppaninsa Roch Daiglen kanssa. He ovat olleet yhdessä vuodesta 2001 saakka.

Alla Erika Eleniakin jakamia kuvia ja videoita Instagramista.

Lähde: IMDb, Wikipedia

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa