Muistatko Smallville-sarjan Laura Vandervoortin? Tältä 39 täyttänyt tähti näyttää nyt

Nainen osaa karatea.

22.9.2023 05:30

Kanadalainen näyttelijä Laura Vandervoort täyttää tänään 39 vuotta. Hänet tunnetaan erityisesti suositusta sarjasta Smallville (2001-2011).

Valistettakoon, että Smallville kertoo nuoresta Teräsmiehestä, joka ei ole vielä saavuttanut supersankarin asemaa. Sen sijaan hän asustelee Smallvillen pienessä kaupungissa yrittäen pitää kykynsä piilossa. Samalla selvitellään, onko Clark Kent maapallolla tuhoamassa vai pelastamassa sen. Kaiken kaaoksen keskellä Clark (Tom Welling) ja Lana (Kristin Kreuk) lähentyvät toisiaan.

Tom Welling ja Laura Vandervoort sarjassa Smallville.

Smallvillessa näytellyt Vandervoort aloitti uransa jo 13-vuotiaana. Tavoitteeseensa hän pääsi näyttelemiskurssien kautta sekä tekemällä taustatyötä kanadalaisista tv-sarjoista kuten Tie Avonleaan. Ensimmäiset puheroolit hänellä olivat kanadalaisissa lasten kauhusarjoissa Pelottaako? (1992-1996) ja Goosebumps (1995–1998).

Vuonna 2006 Vandervoort näytteli ensimmäisessä pitkässä elokuvassaan The Lookout Jeff Danielsin, Joseph Gordon-Levittin, Matthew Gooden ja Isla Fisherin rinnalla, ja vuonna 2011 hän puolestaan sai pestin jännityselokuvasta The Entitled, jossa oli mukana Ray Liotta ja Kevin Zegers. Vuonna 2012 hänellä oli pieni rooli myös Seth MacFarlanen komediaelokuvassa Ted, jossa hän näytteli Mark Wahlbergin työkaveria Tanyaa.

Television puolella Vandervoort oli mukana mainiossa sarjassa V, jota julkaistiin vuosina 2009-2011. Sarja valitettavasti jäi tyngäksi kahden kauden mitallaan. V:ssä näytteli myös Deadpool-tähti Morena Baccarin.

Vuosina 2014-2016 julkaistu Bitten oli niin ikään Vandervoortin leipätyö. Fantasiaa, kauhua ja draamaa yhdistelevä sarja oli varsin pidetty, mutta fanien harmiksi sekin lakkautettiin.

Bitten.

Mielenkiintoinen tapaus oli, kun Vandervoort liittyi hetkeksi Supergirl (2015-2021) -sarjan näyttelijäkaartiin. Hän näytteli siinä superpahista nimeltään Indigo.

Varsinainen megatähden tekevä superrooli Vandervoortilta vielä puuttuu. Ehkä sellainen vielä tulee.

Laura Vandervoort Supergirl-sarjassa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Laura Vandervoortista

Hänellä on musta vyö karatessa, ja hän harrastaa tennistä, voimistelua ja pesäpalloa.

Hänen äitinsä on kanadalainen ja isä hollantilainen. Vandervoort oli kuolla vauvana aivokalvontulehdukseen, heti ensimmäisten viikkojen aikana, mutta lopulta hän parantui.

Jos Vandervoortin näyttelemiseen haluaa tutustua, Bitten on Viaplayssa. Nostalgiannälkäisille ja muillekin kelvon tv-viihteen ystäville löytyy myös Smallville katseltavaksi. Sen voi löytää suoratoistopalveluista Prime Video ja HBO Max.

Laura Vandervoort on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Voit lukea täältä muita synttäri- ja muistatko-juttujamme: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa