Muistatko Jurassic Parkin pikkupojan Timin? Tältä 40 vuotta täyttävä Joseph Mazzello näyttää nyt

Oli mukana sarjassa The Pacific – Tyynenmeren taistelutoverit.

21.9.2023 05:30

Näyttelijä Joseph Mazzello täyttää tänään 40 vuotta. Hän näytteli Jurassic Park (1993) -elokuvassa pikkupoikaa nimeltään Tim, joka oli Ariana Richardsin näyttelemän Lexin veli. Mazellolla oli pieni rooli myös elokuvassa Kadonnut maailma – Jurassic Park (1997).

Kaikki eivät ehkä tiedä, että Mazzello oli mukana myös The Pacific – Tyynenmeren taistelutoverit (2010) -minisarjassa. Hän oli yksi sarjan tärkeimpiä hahmoja, ja näytteli siinä Eugene Sledgen rooliin. The Pacific on parhaillaan katsottavissa suoratoistopalveluissa.

Ariana Richards ja Joseph Mazzello elokuvassa Jurassic Park (1993).

Mazzellon näyttelijäura on ollut varsin työntäyteinen Jurassic Parkin jälkeen, ja hän on ollut tuotannoissa mukana melko tasaiseen tahtiin. Hänen meriiteistään löytyvät muun muassa elokuvat Varjojen maat (1993), Villi joki (1994), Rohto (1995), The Social Network (2010) ja Bohemian Rhapsody (2018), jossa hän näytteli Queenin basistia John Deaconia. Elokuvassa oli mukana myös toinen The Pacific -tähti Rami Malek.

Rami Malek ja Joseph Mazzello sarjassa The Pacific – Tyynenmeren taistelutoverit.

Bohemian Rhapsodyn jälkeen Mazzello oli mukana American Crime Story -sarjan kolmessa jaksossa, ja sitten hän teki draamakomedian Unexpected (2023). Se kertoo työttömästä musiikkikriitikosta, joka on koukussa masennuslääke Zoloftiin. Vaimonkaan kanssa ei mene hyvin, mutta puoliso haluaa silti adoptoida vauvan ja pelastaa eläimiä.

Mazzellolla ei ole tällä hetkellä listattuna tulevia projekteja IMDb:ssä. Niitä lienee kuitenkin tulossa hänen uralleen vielä aimo määrä.

Joseph Mazzello näytteli Queenin basistia elokuvassa Bohemian Rhapsody (2018).

Alla muutamia triviatietoja Joseph Mazzellosta

Hänen piti alun perin näytellä Jack Banningia, Robin Williamsin hahmon poikaa elokuvassa Hook – Kapteeni Koukku (1991), mutta hän oli liian nuori rooliin.

Steven Spielberg todella halusi Mazzellon Jurassic Parkiin, sillä hän muutti Jurassic Parkin (1993) käsikirjoitusta. Spielberg muun muassa teki Timistä nuoremman kuin Lexistä, jotta Mazzello voisi näytellä Timiä. Alkuperäisessä Jurassic Park -romaanissa vuodelta 1990 Tim oli vanhempi kuin Lex.

Hänen suosikkinäyttelijänsä ja idolinsa on James Stewart, joka muistetaan muun muassa Alfred Hitchcockin menestysjännäristä Takaikkuna (1954). Stewart näyttelee myös elokuvassa Ihmeellinen on elämä (1946), joka on Mazzellon suosikkielokuva.

On ollut aina intohimoinen vanhemman musiikin ystävä, ja lapsena hänen siskonsa kiusasi häntä vanhanaikaisuudesta.

Joseph Mazzello on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko vielä Jurassic Parkin pirtsakan pikkutytön? Tältä 44 vuotta täyttänyt Ariana Richards näyttää nyt – Episodi.fi

Joseph Mazzello. AOP

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa