Mulan-boikotti kasvaa: poliittiset tahot haluavat katsojien jättävän katsomatta uuden fantasiaseikkailun

Demokratian puolustajat Mulania vastaan.

Uusin sosiaalisessa mediassa trendaava poliittinen liike liittyy Disneyn Mulan-elokuvaan. #BoycottMulan leviää somessa kulovalkean tavoin.

Disneytä ja Hollywoodia syytetään siitä, että ne eivät ota tuloskeskeisessä politiikassaan huomioon Kiinan surkeaa ihmisoikeustilannetta.

Mulan kertoo kiinalaisen legendan tarinan. Boikottiliike syntyi, kun Mulanin tähti Liu Yifei otti Hongkongin mielenosoituksissa hongkongilaispoliisin puolen. Se on sikäli ymmärrettävää, koska ei olisi ensimmäinen kerta, mikäli Kiinan hallitusta kritisoiva julkkis joutuisi vankilaan väärien ajatustensa takia.

Demokratiaa puolustavat hongkongilaisaktivistit nostivat Yifein kommentit julkisuuteen vaatien samalla Mulanin boikotoimista.

Tämän jälkeen myös Donnie Yen (näyttelee Mulanissa komentaja Tungia) osoitti tukensa Kiinan hallitukselle Hongkong-kiistassa.

Heidän jälkeensä myös näyttelijät Jackie Chan, Tony Leung Ka-fai ja Daniel Chan. Poppitähti Denise Ho ja eteläkorealainen näuttelijä Kim Eui Sung (Train to Busan) ovat taas osoittaneet julkisesti tukensa hongkongilaismielenosoittajille.

Boikottiliike väittää Hollywoodin valkopesevän Kiinan ihmisoikeusrikkomuksia rahan takia. Kiina on maailman toiseksi suurin elokuvien markkina-alue.

Lue kiinnostava juttu Den of Geekistä.

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät jutut