Murhamysteeri oli Suomen listaykkönen – Netflix-tuotantojen katsojalukuja ei julkistettu

Murhajännäri avasi ykkösenä.

Rian Johnsonin (Looper, The Last Jedi) ohjaama Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Laajalla tähtikaartilla (muun muassa Daniel Craig, Jamie Lee Curtis ja Chris Evans) varustettu murhamysteeri keräsi avausviikonloppunaan hieman alle 14 000 katsojaa.

Elokuvasäätiön julkaisemalla Top 20 -listalla ei muita ensi-iltoja näkynyt, vaikka teattereihin tuli kolme uutta elokuvaa rajoitettuun levitykseen. Ruotsalaiselokuva En komikers uppväxt ja kotimainen indiefantasia Poissa keräsivät molemmat vajaat 200 katsojaa.

Levitykseen tuli myös Noah Baumbachin ohjaama Netflix-tuotanto Marriage Story. Kehutun avioliittodraaman pääosissa näyttelevät Scarlett Johansson ja Adam Driver.

Netflixin politiikkana on, että katsojamääriä ei kerrota, joten Suomessa Netflix-elokuvia levittävä Scanbox ei Marriage Storyn lukuja kerro. Sama koskee myös viikko sitten teattereihin tullutta The Irishmania. Mafiaeepoksen katsojaluvut on myös jätetty julkaisematta. Elokuvien pääasiallinen levityskanava onkin suoratoisto.

Lähde: Elokuvasäätiö

Aiheeseen liittyvät elokuvat