”Näin Barbien tulevan kaukaa” – Disneyn flopanneen kauhukomedian ohjaaja syyttää Barbenheimer-ilmiötä elokuvansa kohtalosta

Tähtityöryhmällä tehty kauhukomedia jäi Barbien jalkoihin teatterikierroksellaan.

17.10.2023 11:30

Disneyn kesällä julkaisema Haunted Mansion floppasi pahasti elokuvateattereissa.

Suosittuun huvipuistolaitteeseen perustuva kauhukomedia keräsi 115 miljoonaa dollaria lippuluukuilla, kun budjetti oli arviolta 150 miljoonaa dollaria. Arvostelutkaan eivät olleet kovin myötemielisiä, leffan kriitikoiden Rotten Tomatoes -prosentti on tällä hetkellä 37%, mutta katsojien prosentti rutkasti positiivisempi 84%. Episodi antoi arvostelussaan elokuvalle kolme tähteä.

Elokuvan ohjaaja Justin Simien on ilmaissut pettymyksensä elokuvan vastaanottoon. Hän kertoi eilen julkaistussa TheWrapin haastattelussa, että Haunted Mansion kärsi kesän Barbenheimer-ilmiöstä, siitä, että supersuositut Oppenheimer ja Barbie -elokuvat julkaistiin samaan aikaan.

”Ajattelen, että julkaisupäivä oli todella vaikea — näin Barbien tulevan kaukaa. Olin pettynyt joistakin julkaisumme osa-alueista, mutta en ollut oikeastaan yllättynyt”, Simien aloittaa ja jatkaa viittaamalla Hollywoodin näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakkoon, joka vasta vastikää päättyi.

”Lakon aikaan oli paljon härdelliä… paljon asioita, jotka eivät liittyneet elokuvaan ja jotka mielestäni vaikeuttivat tilannetta, ja se oli turhauttavaa, koska minä olen kotoisin pr-maailmasta. Jos olisit kysynyt minulta ja istunut kanssani alas… olisin varmaan nähnyt joitakin näistä asioista tulevan. Sanotaan näin”, ohjaaja jatkaa.

”Elokuva-alalla oli paljon ihmisiä, jotka vain sanoivat [Barbiesta]: ’En tiedä’ ja ’Se ei ehkä ole niin suuri kuin miltä se kuulostaa.’ Ja minä ajattelin: ’Se tulee olemaan valtava.’ Se, mitä Oppenheimer teki niin hyvin, oli se, että sen markkinointi omaksui sen tosiasian, että Barbie saapui valtavana kulttuurisena jättiläisenä. En tiedä, omaksuiko kampanjamme tai tunnustanut, että tulimme käytännössä ulos sellaisen elokuvan varjosta, joka oli selvästi niin suuri kassamenestys.”

Haunted Mansion kertoo äidistä ja pojasta, jotka muuttavat kummituksia täynnä olevaan kartanoon. He päättävät kutsua apuun eri henkimaailman asiantuntijoita.

Leffa on nyt katsottavissa Disney Plus -palvelusta. Elokuvassa näyttelevät Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Chase W. Dillon, Dan Levy, Jamie Lee Curtis ja Jared Leto.

Lisää luettavaa