Näyttelijä Niko Saarela haahuilee ja kaatuilee toistuvasti oikeustalolla Jari Sillanpään takana kesken haastattelun: Katso hauska video!

Mistä hauskassa tapauksessa oli kysymys?

Yle huomasi erikoisen yksityiskohdan oikeustalossa, jota pian lähti selvittämään. Pahat pojat ja Vintiöt -näyttelijä Niko Saarela bongattiin haahuilemassa ja kaatuilemassa iskelmätähti Jari Sillanpään takana kesken hänen haastattelunsa oikeustalolla. Mistä ihmeestä oli kysymys? Selvisi, että Saarela on kaatuillut samassa paikassa useasti viime vuosien aikana.

Haastattelun voi katsoa alta. Jos se ei näy, videon voi katsoa myös Yle Areenan sivuilta.

Kyseessä on Noora Geagean videotaideteos STRUGGLE: Untitled (2014). Kokonaisteoksessa Saarelan hahmo joutuu kamppailemaan erilaisten haasteellisten asioiden kanssa. Videosarjan muissa osissa Saarela mm. yrittää olla nukahtamatta Ateneum-taidemuseossa, raahaa raskasta laukkua metsässä ja soutaa jäisessä järvessä.

STRUGGLE muistuttaa, että me kaikki olemme matkalla riippumatta sen tyhjänpäiväisyydestä”, kerrotaan teoksen esittelyssä Geagean sivuilla. Pian teos löysi tiensä oikeussalin eteen. ”Teos kuvaa hyvin sitkeyttä: henkilö jatkaa kaatumisista ja vaikeuksista huolimatta”, vastaa valtion taideteostoimikunnan assistentti Marjo Saarinen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut