Netflix hankki hämmentävän poliisielokuvan jättisummalla – tekijä kertoo, miksi valitsi striimausjätin

Striimauspalvelu Netflix hankki vastikään Max Landisin (Chronicle, American Ultra) käsikirjoittaman ja David Ayerin (Suicide Squad, End of Watch) ohjaaman Bright-elokuvan 90 miljoonalla dollarilla, josta 45 miljoonaa menee elokuvan kuvaamiseen ja toinen puolisko tekijöille.

Erikoiselta kuulostavan Brightin pääosissa nähdään Will Smith ja Joel Edgerton, ja elokuva kertoo ihmispoliisista, joka joutuu ottamaan työparikseen örkin etsiäkseen taianomaisen sauvan. Elokuvan sanotaan olevan sekoitus End of Watchia ja Graham Bakerin ohjaamaa Alien Nationia.

Syy, miksi tekijät päätyivät Netflixin tarjoukseen, ei johtunut pelkästään rahasta (myös MGM ja Warner Bros tarjosivat varsin sievoisia summia paketista), vaan vapauksista, joita striimauspalvelu tarjoaa – etenkin kun on kyse R-ikärajaluokituksen elokuvasta.

”En voi edes puhua teatterilevityssuunnitelmista tämän suhteen; en tiedä, tapahtuuko sitä, eikä se ollut minulla etusijalla. Minä hain taiteellista vapautta, mahdollisuutta tehdä R-luokituksen elokuvia, joissa on näkemystä ja oma äänensä ja nähdä niiden pyörivän on-demand-maailmassa. Jos teet noin teatterilevityksessä, niin sinun on parasta osua napakymppiin, johonkin kulttuurilliseen ajan henkeen. Muuten se on vain uhkapeliä studiolle; heille on helpompaa oikeuttaa 200 miljoonan dollarin budjetti blockbuster-elokuvalle kuin 40-90 miljoonan budjetti sellaisille elokuville, joita minä teen”, ohjaaja Ayer selittää Deadlinen haastattelussa.

Taiteellisessa vapaudessa ja mahdollisuudessa tehdä elokuvia ja sarjoja mitä erilaisimmista aiheista onkin Netflixin ehdoton valttikortti perinteisten studioiden sijaan. Teatterilevityksestä katoavien, keskibudjetin elokuvien koti löytyykin yhä useammin striimauspalveluista.

Lähde: Cinemablend

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut