Nicolas Cage on velaton mies – seisoo jokaisen käppäroolin takana ja väittää tehneensä ne tosissaan

Cagen ura on ollut melko erikoinen jopa Hollywoodin standardeilla mitattuna.

23.3.2022 20:02

Se oli kutakuinkin vuosi 2014, kun Nicolas Cage ryhtyi tekemään aivan järjetöntä soopaa, joista suurin osa julkaistiin suoraan digitaalisissa vuokrapalveluissa. Cage teki näitä surkeita elokuvia tusinoittain.

Samalla mediat uutisoivat kuinka Cage oli tuhlannut satumaisen 150 miljoonan dollarin omaisuutensa. Hän oli myös 6,3 miljoonaa dollaria velkaa verottajalle.

Cage on vihdoin puhunut tästä synkästä ajasta GQ-lehden haastattelussa.

– Velanperijät ja verokarhu olivat perässäni. Samalla käytin 20 000 dollaria kuussa siihen, että pystyin pitämään äitini ulkona psykiatrisesta sairaalasta. Kaikki tämä kasautui samaan aikaan harteilleni, Cage kertoo.

Hän kieltäytyi tekemästä henkilökohtaista konkurssia. Surkeat b-luokan VOD-elokuvat tulivat silloin Cagen elämään.

– Vaikka tein neljä elokuvaa vuodessa putkeen, pyrin antamaan niille kaikkeni. Eivät ne oikein toimineet. Osa niistä oli kuitenkin upeita – kuten Mandy – mutta suurin osa ei toiminut lainkaan. En kuitenkaan tehnyt niitä puolivaloilla. Se on väärinkäsitys, mikäli ihmiset luulevat näin. Minä oikeasti välitin niistä, vaikkei se ehkä siltä näyttänyt.

Cage maksoi kaikki velkansa puolitoista vuotta sitten. Isot studiot eivät kuitenkaan ottaneet häneen enää yhteyttä.

– Miten niin emme tee National Treasure 3:a? Edellisestä on 14 vuotta. Noidan oppipoika oli huono, Ghost Rider ei myynyt lippuja. Drive Angrykin tuli ja meni.

Cage paistattelee tällä hetkellä indie-elokuvasuosiossa.

– Nautin Pigin ja Leaving Las Vegasin kaltaisten elokuvien tekemisestä enemmän kuin National Treasuresta.

Cagen uutukainen The Unbearable Weight of Massive Talent nähdään Night Visions -festareilla 20.-24.4. Siinä Cage näyttelee ihan omaa itseään.

Alla The Unbearable Weight of Massive Talent -leffan traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa