Nokkapokka leimahti fantasiasarjan tekijöiden välille: ”Toisin kuin teillä…”

CW

Syyttelyä puolin ja toisin.

Hiljattain loppunsa saanut Charmed-reboot, eli Siskoni on noita -sarjan uusi versiointi on kuumentanut tunteita. Moderneista noitanaisista kertova fantasiasarja pyöri ruuduissa 1990-luvulta alkaen kahdeksan kauden ajan, mutta vuodesta 2018 esitetty reboot ei yltänyt samanlaiseen suosioon.

Nyt neljänteen tuotantokauteensa päättynyt versiointi on silti ollut ainakin alkuperäisen Siskoni on noita -sarjan käsikirjoittajan katselulistalla. Käsikirjoittaja Curtis Kheel äityi ilkeäksi rebootin tekijöitä kohtaan Twitterissä. Uuden Charmedin lopetusjaksossa palattiin maisemiin, jotka olivat varsin tuttuja alkuperäistä sarjaa seuranneille.

Juonenkäänne sai Kheelin laukomaan, että hän tiesi, mitä Melille (Melonie Diaz), Maggielle (Sarah Jeffery) ja Kaelalle (Lucy Barrett) loppukäänteen jälkeen tapahtuisi: alkuperäisen sarjan noidat tekisivät näistä teeskentelijöistä selvää. Rebootin tekijäjoukon jäsenet eivät ottaneet Kheelin palautetta köykäisesti. Uutukaisen käsikirjoittajatiimin vastaus Kheelille kuului näin:

– Toisin kuin teillä alkuperäisessä sarjassa, meillä oli tiukka sääntö olla palkkaamatta perseilijöitä kirjoittajiksi. Me olemme enimmäkseen pahoillamme näiden tyyppien takia, koska toisin kuin he, me oikeasti pidämme toisistamme ja meillä oli ihan PARASTA.

Kheel jatkoi tähän nuivalla linjalla todeten, että reboot tuntui hänestä alusta alkaen kuin unohtavan alkuperäisen Siskoni on noita -sarjan olleen koskaan edes olemassa.

– Ja silti se lainasi siltä kasan ideoita. Me teimme tosi kovasti töitä alkuperäisen sarjan eteen vuosia ja sen vähätteleminen on loukkaavaa sekä epäkunnioittavaa meitä ja meidän fanejamme kohtaan, Kheel kirjoitti.

 

Lähteet: THR, Collider