Nyt Amazon Primessa: The Wheel of Time ykköskausi paketissa finaalijakson julkaisun myötä

Fantasiaseikkailussa mukana myös Peter Franzén.

24.12.2021 10:00

Robert Jordanin saman nimisiin fantasiakirjoihin perustuva The Wheel of Time sai ensimmäisen kautensa pakettiin näin jouluaaton kunniaksi. Amazon Primen esittämä sarja on noussut esityksensä aikana suoratoistopalvelun katsotuimmaksi sisällöksi maailmanlaajuisesti ja tarjoaakin katsojilleen kelpo viihdettä läpi kestonsa.

Sarja käynnistyi 19. marraskuuta kolmen ensimmäisen jakson voimin. Loput viisi jaksoa on julkaistu viikoittain perjantaisin. Fantasia-adaptaation on petrannut tasoaan sitä mukaa, kun sen esittelemään uuteen maailmaan on päässyt paremmin sisään, mutta lajityyppinsä timanttina pidettyyn Game of Thronesiin sillä on kuitenkin vielä matkaa.

The Wheel of Time seuraa Moiraine-velhottaren (Rosamund Pike) matkaa hänen yrittäessään selvittää, kuka hänen uusista tuttavuuksistaan onkaan uudestisyntynyt Lohikäärme. Lohikäärmeen on tarkoitus pelastaa maailma Pimeän valtiaan nousulta. Matkaan mahtuu monenlaisia seikkailuja ja vaaran paikkoja erilaisten ihmisryhmien kanssa sekä myös Aes Sedai -velhottarien omaa politikointia.

Piken lisäksi sarjan avainrooleissa nähdään Daniel Henney, Madeleine Madden, Zoë Robins, Josha Stradowski, Marcus Rutherford ja Barney Harris. Myös Suomen oma Peter Franzén tekee koskettavan esiintymisen sarjassa ja vakiinnuttaa hienosti asemaansa vielä vahvemmaksi kansainvälisenä fantasianäyttelijänä. Sarjan on luonut Jordanin kirjojen pohjalta Rafe Judkins.

The Wheel of Time tulee jatkumaan toiselle tuotantokaudelle, mutta tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Alla sarjan traileri.

Lisää luettavaa