Nyt C Moressa: 4 tähden scifitrillerissä kuvataan narsistista persoonallisuushäiriötä – leffa alkaa keskeltä toimintaa mitään selittelemättä

IMDb-arvosana on 7,1.

C Moren valikoimaan on lisätty elokuva Invisible Man (2020).

Cecilia Kass asuu upeassa unelmatalossa meren rannalla aviomiehensä kanssa. Tästä talosta hän haluaa päästä pois, samoin kuin fyysisesti ja henkisesti väkivaltaisesta suhteestaan teknologiamiljardööri Adrian Griffinin kanssa. Cecilia pakenee talosta pitkään haudotun suunnitelman mukaisesti keskellä yötä sisarensa, ystävänsä ja teini-ikäisen tyttärensä avulla.

Siskon kanssa samassa pöydässä istuessa kukaan ei silti tunnu täysin ymmärtävän, minkälaisessa helvetissä nainen on elänyt. Elokuvassa kuvataan aika mielenkiintoisella tavalla joitakin narsistisen persoonallisuushäiriön piirteitä ja sitä miten narsisti pyrkii hallitsemaan uhriaan.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Mikä parasta, tunnelma ei rakennu äkkipelästyksiin, jotka toimivat loogisesti tarinan ehdoilla. Vainoharhainen tunnelma kehittyy, ja ensimmäinen kunnon veriteko oikeasti hätkäyttää. Tyylitaju pettää vasta roiskeen yltyessä turhan pitkäksi ja itseään toistavaksi toimintakohtaukseksi.”

Näyttelijöinä Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Harriet Dyer sekä Oliver Jackson-Cohen. Ohjauksesta vastaa Leigh Whannell.

Whannell halusi aloittaa elokuvan heti ”toiminnan keskeltä” kertomatta sen enemmän taustatarinaa Ceciliasta. Hän halusi saada yleisön kokemaan ja tuntemaan kaiken Cecilian kautta. Whannell sanoi myös olleensa onnekas saadessaan Elisabeth Mossin rooliin, koska hän on hyvä kommunikoimaan yleisölle sanomatta mitään. Alla traileri.

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut