Nyt C Moressa: Mahtava toimintascifi ei kanna ihan loppuun saakka – ”Noin tunnin ajan lähes täydellistä viihdettä”

Riittääkö juonessa puhti?

Steven Spielbergin ohjaama scifi-elokuva Maailmojen sota (2005) on nyt C Moressa. Elokuvassa esiintyy monia tuttuja tähtiä, kuten Tom CruiseDakota FanningTim Robbins ja Miranda Otto.

Klassisessa H.G. Wellsin tarinassa avaruuden asukit hyökkäävät maapallolle jättimäisine hyökkäyskoneineen. Elokuva seuraa tapahtumia tavallisen ihmisen näkökulmasta. Cruisen esittämä Ray Ferrier yrittää parhainpansa mukaan paeta uhkaa, joka tuntuu vaanivan kaikkialla.

Episodin arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Sen jälkeen kun hyökkäys avaruudesta on alkanut, Maailmojen sota on noin tunnin ajan lähes täydellistä viihdettä. Ehkä hivenen yllättäenkin Spielberg saa kolmihenkisen perheen jännitteidentäyteisen henkilödraaman toimimaan ja katsojan oikeasti välittämään henkilöistään. Elokuvan tekninen virtuositeetti ei varmasti tule läheskään yhtä suurena yllätyksenä, mutta tietokone-efektit eivät kuitenkaan missään vaiheessa nouse itse tarkoitukseksi vaan tukevat jo sellaisenaan vahvaa tarinaa.”

Elokuvan kuitenkin moitittiin lässähtävän Robbinsin astuessa näyttämölle. Tästä voi kieltämättä olla samaa mieltä. Näyttelijän vika se ei missään nimessä ole. Elokuvasta vain vähenee syystä tai toisesta tässä kohtaa imu. Kenties tarina olisi voinut jatkua nopeammin eteenpäin sen sijaan, että aikaa vietetään pimeässä kellarissa.

Spielberg teki Cruiselle ja Fanningille hauskan jekun vedenalaisissa kuvauksissa  – hän yllätti näyttelijät kesken kaiken soittamalla vedenalaisista massiivisista kaiuttimista Tappajahain tunnusmusiikkia. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut