Nyt Amazon Primessa: Näyttelijä sai Oscar-ehdokkuuden 6 minuutin suorituksella – trilleri sijoittuu korporaatiomaailmaan

IMDb-arvosana on 6,8.

Amazon Primessa on nyt elokuva Firma (1993).

Kolminkertainen Oscar-ehdokas Tom Cruise tekee hienon roolisuorituksen tässä John Grishamin menestyskirjaan perustuvassa tiivistunnelmaisessa trillerissä. Cruise on Mitch McDeere, nuori ja kunnianhimoinen, juuri Harvardista valmistunut juristi. Useista työtarjouksista Mitch ja hänen vaimonsa Abby (Jeanne Tripplehorn) valitsevat Memphisissä sijaitsevan lakifirman. Tarjous ylittää heidän hurjimmatkin unelmansa.

Sitten FBI ottaa yhteyttä Mitchiin väittäen firman juristien syyllistyneen lahjontaan ja murhiin. Alkaa huikea kujanjuoksu, jossa Mitchin henkeä uhkaavat FBI, mafia ja mitään kaihtamattomat vallankäyttäjät, joiden ainoa päämäärä on pelastaa firma – hinnalla millä hyvänsä. Firma on sähköinen trilleri, jonka on ohjannut Oscar-voittaja Sydney Pollack. Loistavasta näyttelijäkaartista mainittakoon vielä Oscar-voittaja Gene Hackman.

Näyttelijä Holly Hunter nähdään ruudulla vain viiden minuutin ja 59 sekunnin ajan. Se on yksi lyhyimmistä näyttelijäsuorituksista, joka on huomioitu Oscar-ehdokkuudella. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut