Nyt C Moressa: Menestyskomedia oli Suomen kolmanneksi katsotuin – tähtikaartilla nykyisin välirikko

IMDb-arvosana on 5,7.

8.3.2022 00:01

C Moressa on nyt elokuva Sex and the City – Sinkkuelämää (2008).

Elokuva jatkaa tutun nelikon – Carrien, Samanthan, Mirandan ja Charlotten – tarinaa Manhattanin säihkeessä neljä vuotta tv-sarjan päättymisen jälkeen. Elokuva nousi Suomessa vuoden kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi, ja maailmanlaajuisestikin se pärjäsi hyvin.

Episodin arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut myös televisiosarjan tekoon tiiviisti osallistunut Michael Patrick King. Pitkän elokuvan muoto näyttää olleen puolen tunnin jaksoihin tottuneelle kirjoittajalle liikaa. Sex and the City – Sinkkuelämää alkaa kyllä napakasti, mutta elokuvan viimeiset kaksi tuntia etenevät yhtä vaivatta ja sulokkaasti kuin korkokenkiin pakotettu humalainen teinipoika.

Ikävä kyllä elokuvan suurin ongelma ei ole se, että siitä uupuu sekä sujuvuutta että sarjalle tyypillistä suloisenkatkeraa keveyttä. Vastenmielisintä elokuvassa on sen häpeämätön, selittämätön pinnallisuus. Merkit, nimet ja näkyvyys merkitsevät Manhattanilla enemmän kuin koskaan.

Mutta samalla kun elokuva hihkuu, hälisee ja näyttää upealta, on neljänkymmenen paremmalle puolelle ehtineissä naishahmoissa uudenlaista vakavuutta ja surumielisyyttä. He näyttävät viimein sisäistäneen ajatuksen, että valinnan mahdollisuudet hupenevat samaa tahtia kuin vuosia kertyy. On eri asia antaa sydämensä murtua keski-iässä kuin kaksikymmenkesäisenä.”

Kiistelyt vuosien varrella ovat aiheuttaneet epäsopua Kim Cattrallin ja muun tähtikaartin välille. Sinkkuelämää-sarjassa And Just Like That ei nähdäkään Cattrallia. Sarja ei ole saanut kovin hyvää vastaanottoa. Alla traileri.

Lue myös: Tom Hardy sylki Armie Hammerin päälle – syynä rooli jonka molemmat halusivat – Episodi.fi

Lisää luettavaa