Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: ilmiöksi kasvanut yhteiskuntakriittinen kauhuleffa

Hurjan hyvä elokuva!

Koomikko Jordan Peele on etevä kauhutekijä. Hän yhdistelee mustaa huumoria ja yhteiskuntakritiikkiä absurdiin kauhuun. Tämän hetken kovimpia kauhuohjaajia.

Get Out kertoo afroamerikkalaisnuorukaisesta, joka lähtee valkoihoisen tyttöystävänsä sukutilalle. Siellä ei kuitenkaan kaikki olekaan aivan normaalisti.

Get Out kääntää asetelmat päälaelleen, valkoisen mustaksi ja mustan valkoiseksi. Lopussa katsojalta vedetään matto jalkojen alta, koska hän olettaa tapahtumien etenevän tietyllä, mutta toisin käy. Nerokas tapa osoittaa yhteiskuntaan koodattu rasistinen ajattelutapa.

Get Out sai Episodin arviossa neljä tähteä.

”Get Out on rohkea veto esikoisohjaajalta, sillä se on paitsi aidon pelottava ja jännittävä, myös yllättävän hauska. Vitsiä heitetään, ja naurettavia ja kiusallisia tilanteita syntyy yksi toisensa perään. Niille saa ja pitääkin nauraa. Peele ei ota elokuvaansa turhan tosissaan, ja katsoja nauraa Rosen nololle ja enemmän tai vähemmän piilorasistiselle isälle. On myös erittäin suotavaa hurrata, kun Chris käyttää järkeään eikä suostu olemaan uhri tässä elokuvassa. Elokuvan edetessä Peele painaa kaasua, ja juoni saa hieman hölmöjäkin piirteitä. Tiukka ohjaus pitää katsojan mukana, vaikka uskottavuus hieman kärsiikin.”

Elisa Viihde Viaplayssa 22. lokakuuta alkaen.

Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut