Nyt HBO Maxissa: Herättelevä fantasiaelokuva lapsuuden merkityksestä elämässä – pienen ihmisen pää voi sairastua loppuelämäksi

IMDb-arvosana on 7,5.

7.1.2022 05:30

HBO Maxin valikoimassa on nyt pätevä fantasiaa ja todellista maailmaa sekoitteleva Hirviön kutsu (2016). Elokuva perustuu Patrick Nessin menestyskirjaan.

Conor O’Malley on vasta 12-vuotias, mutta hänen kohtaamansa ongelmat olisivat liikaa aikuisellekin. Hänen äidillään on todettu syöpä ja Conor joutuu asumaan tylyn isoäitinsä kanssa – isä kun asuu toisella puolella maata uuden perheensä kanssa. Tilannetta ei helpota, että koulussa hiljaista piirtelijäpoikaa kiusataan. Hylätyksi tulemisen ja kelpaamattomuuden kokemukset ovat omiaan pilaamaan pojan loppuelämän.

Yllättäen Conorin avuksi tulee kuitenkin odottamaton tukija. Eräänä yönä Conorin ikkunasta näkyvä ikivanha puu herää henkiin. Puu lupaa kertoa Coronille kolme tarinaa, aina seitsemän minuuttia yli keskiyön – yhden kerrallaan. Puuhirviö myös vaatii, että Conorin pitää kolmen tarinan päätteeksi kertoa oma tarinansa. Tarinoiden avulla Conor löytää rohkeuden ja luottamuksen elämäänsä.

Pääosissa Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones ja Liam Neeson (ääni). Ohjauksesta vastaa J. A. Bayona. Alla traileri.

Lue myös: HBO Maxiin lisättiin tavallista parempi kauhutarina – mutatoitunut örvelö kylvää pelkoa paikallisissa – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia