Nyt HBO Maxissa: Toiseen todellisuuteen vievä scifi-elokuva – loistavaa viihdettä

IMDb-arvosana on 7,4.

18.11.2021 21:33

HBO Maxissa on nyt elokuva Ready Player One (2018).

Vuonna 2045 todellinen maailma on karu paikka. Wade Watts tuntee todella elävänsä vain paetessaan OASISiin, moderniin virtuaaliseen universumiin, jossa valtaosa ihmiskunnasta viettää päivänsä. OASISissa voit mennä minne vain, tehdä mitä vain ja olla kuka vain – rajana on vain oma mielikuvituksesi.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Yksilö vastaan korporaatio -asetelma on ärsyttävän kulunut. Myös itkuvirsi oikean todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden välisestä hankauksesta kyllästyttää. Myönteistä sen sijaan on, että pelaajastereotyyppejä rikotaan; Oasiksessa pyörivät kaikenlaiset tyypit pikkupojista perheenäiteihin. Avatarinsa kautta he voivat olla virtuaaliuniversumissa mitä vain. Elokuvassa tätä vapautta toteutetaan valitettavan usein vain siistimmillä hiuksilla ja ninjakerrastoilla, mutta muutama ilahduttava poikkeuskin nähdään.

Steven Spielberg on muotoillut Ready Player Onesta todella näyttävän, visuaalisen ja vetävän seikkailun. Spielberg tekee kaikesta ison näköistä ja oloista. Samalla on hiukan huvittavaakin, että virtuaalimaailmaan sijoittuvat kohtaukset tuntuvat usein paljon uskottavammilta ja kiinnostavammilta kuin elokuvan fyysisen todellisuuden tapahtumat. Ready Player Onen pelimaailma on kiistattoman komea ja yksityiskohtainen. Rohkeimmat voisivat puhua 2010-luvun Tronista.”

Ohjaajana Steven Spielberg. Pääosissa on Ben Mendelsohn, Hannah John-Kamen, Lena Waithe, Mark Rylance, Olivia Cooke sekä Tye Sheridan. Alla traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia