Nyt HBO Maxissa: Neljän tähden supersankarileffa vuodelta 2018 – elokuvan outo luonnonilmiö ei ole tarua vaan totta

IMDb-arvosana on 6,9.

16.11.2021 19:03

HBO Maxin tarjonnasta löytyy nyt supersankarielokuva Aquaman (2018).

Arthur Curry on puoliksi ihminen ja puoliksi atlantislainen. Hän elää hiljaiseloa pienessä rannikkokaupungissa isänsä Arthurin kanssa, joka odottaa Atlannaa, Atlantiksen kuningatarta ja Arthurin äitiä palaavaksi. Arthur ei jaksa uskoa äitinsä paluuseen eikä ole kiinnostunut Atlantiksen asioista. Kun merten prinsessa Mera, pyytää Arthurin apua pysäyttääkseen tämän puoliveljen Ormin, Arthur kieltäytyy. Arthurilla ei kuitenkaan ole vaihtoehtoa, kun Ormin aikoo aloittaa sodan pinnalla asuvia ihmisiä vastaan. Arthur ja Mera lähtevät etsimään ympäri maailmaa myyttistä kuningas Atlanin kolmikärkiatrainta. Sen avulla Arthur voisi nousta todelliseksi merten hallitsijaksi ja päihittää Ormin sekä koko maailmaa uhkaavan sodan. Matkallaan Arthur joutuu kohtaamaan todellisen minäänsä ja selvittämään, onko hän synnyinperintönsä arvoinen – Atlantiksen kuningas.

Episodin neljän tähden arvostelussa sanottiin näin:

Aquamania ei voi paljosta syyttää, mutta se on liian pitkä. Lähes kaksi- ja puolituntinen elokuva ei varsinaisesti laahaa, mutta olisi sitä voinut vähän trimmata lyhyemmäksi ja napakammaksi. Meran ja Arthurin romanssi ei myöskään sykähdytä. Elokuva on parhaimmillaan kun Mera ja Arthur seikkailevat samanarvoisina kumppaneina, sillä Heardin ja Momoan kemiat toimivat ja parin naljailu on nautinnollista katsottavaa. Aquaman on joulun viihdyttävin seikkailuelokuva, jolle kannattaa antaa mahdollisuus, sillä se vie matkalle merten syvyyksiin.”

Näyttelijöinä nähdään Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Ludi Lin sekä Randall Park. Ohjauksen hoitaa James Wan.

Leffassa nähdään vedenalaisia vesiputouksia. Sellaisia on merissä oikeasti vesikerrosten tiheyserojen ansiosta. Alla traileri.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia