Nyt HBO Maxissa: WTC-iskujen uhri jätti jälkeensä viestin – löytyykö se New Yorkista?

IMDb-arvosana on 6,9.

HBO Maxissa on nyt draama Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä (2011).

9-vuotias amatöörikeksijä uskoo hänen isänsä jättäneen hänelle viestin ennen kuolemaansa WTC-iskuissa. Nuori pasifisti päättää lähteä tunteikkaalle matkalle New Yorkiin.

Näyttelijöinä nähdään Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, Max von Sydow, Viola Davis, Madison Arnold, John Goodman, Jeffrey Wright, Zoe Caldwell sekä Stephen Henderson. Ohjaajana toimii Stephen Daldry.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Syyskuun 11. päivästä puhutaan vain ”pahimpana päivänä” eikä tapahtuneelle yritetä antaa sen parempaa nimeä tai syytä. Se on tapahtunut, eikä sen koskettamilla ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa eteenpäin.

On tietenkin vaarallista tasapäistää tapahtuneesta käyty keskustelu hyvän ja pahan ääripäihin, kun totuus on aina jossain niiden välimaastossa. Tämä voi kuitenkin olla ainoa tapa, jolla yhdeksänvuotias poika pystyy tapahtuneen prosessoimaan ja siirtymään eteenpäin. Siinä mielessä filmin mutkia oikova tyyli voidaan nähdä oikeutettuna.

Valkokangasdebyyttinsä tekevä Thomas Horn suoriutuu roolistaan hyvin, vaikka hahmoon samastuminen on tehty tuskallisen vaikeaksi. Asperger-syndroomasta mahdollisesti kärsivä poika elää nippelitiedolla ja vaikeina hetkinään purskahtaa kiusallisiin huutomonologeihin. Daldryn näkemys sairaudesta on fyysinen ja uskottava.”

Elokuvassa näyttelevä Sandra Bullock oli WTC-iskujen aikaan perheensa kanssa New Yorkissa. Hän todisti näkyä, kun toinen lentokoneista törmäsi World Trade Centerin eteläläiseen torniin. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut